Η Βρετανία μαγνήτης δισεκατομμυριούχων

Η Βρετανία μαγνήτης δισεκατομμυριούχων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Περισσότερους δισεκατομμυριούχους ανά κάτοικο απ’ οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου φιλοξενεί η Βρετανία, ενώ η περιουσία 1 δισεκατομμυρίου στερλινών δεν εξασφαλίζει καν θέση στον κατάλογο των πενήντα πλουσιότερων Βρετανών.

Προ δεκαετίας, περιουσία 700 εκατομμυρίων στερλινών αρκούσε για μία θέση στους πενήντα πλουσιότερους της Βρετανίας. Σήμερα, ο «φτωχότερος» από τον κατάλογο των πρώτων πενήντα έχει περιουσία 1,5 δισεκατομμυρίου στερλινών. Η κρίση που μεσολάβησε, και η οποία έχει καταστήσει τα συσσίτια καθημερινή πραγματικότητα στη Βρετανία, δεν έθιξε τους δισεκατομμυριούχους της Βρετανίας. Ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων της Βρετανίας υπολογίζεται στα 301,13 δισ. στερλίνες, αντί των 201,99 δισ. στερλινών που ήταν ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων της Βρετανίας το 2008.

Από τους 104 Βρετανούς δισεκατομμυριούχους, οι 72 έχουν ως έδρα το Λονδίνο, αναδεικνύοντας τη βρετανική πρωτεύουσα πρώτη στον σχετικό κατάλογο με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη πόλη, που είναι η Μόσχα, με 48 δισεκατομμυριούχους. Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται τρεις πόλεις των ΗΠΑ: η Νέα Υόρκη με 43 δισεκατομμυριούχους, το Σαν Φρανσίσκο με 42 και το Λος Αντζελες με 38. Εκτο είναι το Χονγκ Κονγκ με 34 δισεκατομμυριούχους (χάριν της σύγκρισης, η περιουσία των υπερπλουσίων εκτός Βρετανίας μετατράπηκε σε στερλίνες).

Οι πλουσιότεροι άνδρες της Βρετανίας είναι οι Ινδοί αδελφοί Χιντούτζα, οι οποίοι εκθρόνισαν από την πρώτη θέση τον Ρώσο Ουζμάνοφ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή