Ζ.Κ. Γιουνκέρ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία

Ζ.Κ. Γιουνκέρ: Η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ευρωπαϊκή κρίση δεν έχει τελειώσει, όσο η ανεργία παραμένει τόσο υψηλή», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, σημειώνοντας παράλληλα την «άνοδο του λαϊκισμού» σε όλη την Ευρώπη.

Ο κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι «δεν είναι σωστό να καθησυχάζεις τον κόσμο λέγοντας ότι έχει τελειώσει η οικονομική κρίση». Παρά τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ευρωζώνη, ο κ. Γιουνκέρ υποστήριξε ότι δεν θέλει να μιλάει για το τέλος της κρίσης. «Με υψηλή την ανεργία, κυρίως στους νέους της Ευρώπης, δεν μπορείς να λες στον κόσμο ότι η κρίση έχει τελειώσει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η κρίση θα τελειώσει όταν μειωθεί η ανεργία».

Στο σχετικό ρεπορτάζ του CNBC επισημάνθηκε ότι «το ένα τέταρτο του ενεργού πληθυσμού της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι άνεργοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή