Δήμαρχοι ξανά, παρά τη δικαστική εμπλοκή

Δήμαρχοι ξανά, παρά τη δικαστική εμπλοκή

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καταπάτηση της νομοθεσίας και η εμπλοκή σε σοβαρά αδικήματα φαίνεται ότι λαμβάνεται υπόψη από τους πολίτες κατά περίπτωση. Ο Πανταζής Χρονόπουλος εξελέγη και πάλι δήμαρχος από τον πρώτο γυρο με ποσοστό 50,47% στη Ζαχάρω Ηλείας, παρά το γεγονός ότι, αμέσως μετά τις εκλογές του 2010, όταν είχε και πάλι εκλεγεί, είχε εκπέσει του αξιώματός του λόγω δικαστικών εμπλοκών με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών. Το όνομά του, μεταξύ άλλων, έχει εμπλακεί σε υπόθεση παράνομων προσλήψεων. Τον Δεκέμβριο του 2012 τού είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή, για τις μεγάλες φωτιές τον Αύγουστο του 2007 στη Ζαχάρω. Με βάση το αιτιολογικό της απόφασης, αδιαφόρησε να συγκαλέσει το συντονιστικό τοπικό όργανο, μολονότι είχε λάβει ενημέρωση για την επικινδυνότητα, με αποτέλεσμα να πεθάνουν δέκα άτομα. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς εκδικάζεται σε β΄ βαθμό.

Το γεγονός ότι είχε συλληφθεί την 1η Απριλίου 2014 να πετά σκουπίδια ή για την ακρίβεια να φυλάει τσίλιες για να πετάξουν τα απορριμματοφόρα του δήμου σκουπίδια σε παράνομη χωματερή μέσα στο δάσος δεν επηρέασε την ψήφο των πολιτών που εξέλεξαν δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας τον Ευθ. Κοτζά με ποσοστό 53,7%. Διαφορετική περίπτωση ο Χρήστος Κορτζίδης, που θεωρείται φαβορί στον Δήμο του Ελληνικού, έχασε ψήφους λόγω του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο λούνα παρκ και ήρθε δεύτερος με ποσοστό 33,51% έναντι του αντιπάλου του Γιάννη Κωνσταντάτου, που έλαβε ποσοστό 44,71%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή