ΠΔΕ: 5,7 εκατ. ευρώ σε οκτώ συμβούλους για τα οδικά έργα

ΠΔΕ: 5,7 εκατ. ευρώ σε οκτώ συμβούλους για τα οδικά έργα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρωθούν οι οκτώ σύμβουλοι του Δημοσίου για την επανεκκίνηση των έργων στους «παγωμένους» οδικούς άξονες. Οπως προκύπτει από τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, το ποσό θα καταβληθεί μέσα στο 2014 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στο πλαίσιο της μεταφοράς, τον Οκτώβριο του 2011, στο ΤΑΙΠΕΔ των μελλοντικών δικαιωμάτων από όλους τους παραχωρημένους σε ιδιώτες αυτοκινητοδρόμους (συμπεριλαμβανομένων της Αττικής οδού και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου), το Δημόσιο προσέλαβε οκτώ εξωτερικούς συμβούλους:

• Από τον Οκτώβριο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2013 τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους Barclays Capital, Rothchild & Sons και Ernst & Young.

• Από τον Φεβρουάριο του 2012 τα νομικά γραφεία «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και συνεργάτες», «Τσιμπανούλης και συνέταιροι» και «SNR Denton UΚ LLP»

• Από τον Φεβρουάριο τους τεχνικούς συμβούλους «Steer Davies & Gleave» και «Δρόμος Σύμβουλοι Μελετητές ΕΠΕ».

Τον Οκτώβριο του 2013 το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αναλάβει για λογαριασμό του ΤΑΙΠΕΔ το κόστος των συμβούλων. Πρόσφατα ενέγραψε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2014 την αμοιβή τους, η οποία και καθορίστηκε στα 5,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ζέμπερης, Μαρκεζίνης, Λάμπρου και συνεργάτες» είναι σύμβουλοι του υπουργείου Υποδομών για τους οδικούς άξονες ήδη από την εποχή που σχεδιάζονταν. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 990.000 ευρώ για την Ολυμπία Οδό, 975.000 ευρώ για τον Μορέα (από το 2008), 902.000 ευρώ για τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (από το 2009) και 970.000 ευρώ για την Ιονία Οδό (από το 2008).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή