Ο Γιάννης Μώραλης δήμαρχος Πειραιά

Ο Γιάννης Μώραλης δήμαρχος Πειραιά

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει χέρια ο Δήμος Πειραιά, καθώς ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών ανέδειξε πρώτο τον Γιάννη Μώραλη, υποψήφιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με ποσοστό 55,03%. Ο ανθυποψήφιός του και απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος συγκέντρωσε ποσοστό 44,97%.

Χθες το βράδυ, όταν πλέον το αποτέλεσμα της κάλπης στον Πειραιά ήταν δεδομένο, ο νέος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης ευχαρίστησε όλους τους Πειραιώτες, τους συνεργάτες, την οικογένειά του και ιδιαίτερα τους γονείς του. «Ενα είναι βέβαιο, ότι έχουμε πολλή δουλειά και δύσκολο έργο, έχουμε όμως και σχέδιο και αστείρευτες δυνάμεις και θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Μέσα σε κλίμα που θύμιζε ποδοσφαιρική νίκη, ο εφοπλιστής, πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό που κέρδισε τις εκλογές, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε «θα κάνω ό,τι μπορώ για έναν καλύτερο Πειραιά για να είναι χαρούμενα τα παιδιά του Πειραιά», ενώ ο κόσμος φώναζε το σύνθημα «είναι τρελός ο πρόεδρος…».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος (υποψήφιος στηριζόμενος από τη Ν.Δ.), σε δηλώσεις του όταν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα της κάλπης δήλωσε παρών στην πολιτική, χωρίς ωστόσο να δώσει απαντήσεις για τα μελλοντικά του σχέδια. «Ο λαός αποφασίζει, έχει δικαίωμα και για το σωστό και για το λάθος. Να εκφράσω την ευχή η σημερινή απόφαση να είναι η σωστή» τόνισε. «Τηλεφώνησα στον κ. Μώραλη και του ευχήθηκα καλή επιτυχία γιατί πάνω από όλα πρέπει να είναι ο Πειραιάς». Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχαρίστησε θερμά όλους τους φίλους συνεργάτες και δημοτικούς συμβούλους που, όπως τόνισε, σε αυτή τη δύσκολη μάχη στάθηκαν όρθιοι και «πολέμησαν με ποιότητα, ήθος και πάθος για την πόλη που αγαπάμε», καθώς και την οικογένειά του. Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών, είπε χαρακτηριστικά «δεν μου ταιριάζει ο ρόλος του παραπονιάρη. Ούτως ή άλλως, ο Πειραϊκός Λαός μου έχει χαρίσει πολλές εκλογές, ήρθε η στιγμή να γευτώ και την ήττα. Σας διαβεβαιώ ότι δεν νιώθω πικραμένος, ίσως νιώθω και λυτρωμένος».

Στον κ. Μαρινάκη επιτέθηκε εξάλλου με σφοδρότητα η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι όταν τέτοιοι επιχειρηματίες εμπλέκονται στην πολιτική, συκοφαντούν τους σοβαρούς επιχειρηματίες. Αφησε επίσης σαφή υπονοούμενα για την εμπλοκή επιχειρηματιών στην άνοδο της Χρυσής Αυγής. Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο συνδυασμός του κ. Μώραλη: «Η συγγραφέας Γιάννα Αγγελοπούλου με το γνωστό σε όλους βίο και πολιτεία της παραπονιέται για τη νίκη του Πειραιά. Αλησμόνητη η αδυναμία της στα μεγάλα βαλάντια και η βλαχομπαρόκ αισθητική της, που τη ζήσαμε με τα ανεπανάληπτα πυροτεχνήματά της που εξέθεσαν παγκόσμια την Ελλάδα. Καμένο πυροτέχνημα πλέον και αυτή την αφήνουμε να ζει το δράμα της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή