Δεύτερη θητεία για τον Γ. Μπουτάρη

Δεύτερη θητεία για τον Γ. Μπουτάρη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν έναν με τα μικρά τους ονόματα ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, στη νικητήρια δήλωσή του χθες το βράδυ ο Γιάννης Μπουτάρης που κέρδισε εκ νέου τον δήμο της Θεσσαλονίκης στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Σήμερα η Θεσσαλονίκη έβγαλε δήμαρχο, δεν τον έβγαλαν ούτε τα κόμματα, ούτε κάποιες ομάδες συμφερόντων» τόνισε ανεβασμένος σε μια καρέκλα που του έφεραν οι υποστηρικτές του συνδυασμού του. Και ευχαρίστησε επίσης εκείνους που δούλεψαν για να μπορεί, όπως τόνισε, να ασκεί ο δήμος άψογα το έργο του κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου. Ο κ. Μπουτάρης πέτυχε άνετη επικράτηση με ποσοστό 58,34% έναντι του αντιπάλου υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Καλαφάτη που συγκέντρωσε το 41,66% των ψήφων.

Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς με την ψήφο τους έδειξαν ότι ενέκριναν την πολιτική που ακολούθησε ο κ. Μπουτάρης στον δήμο κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς ο νυν δήμαρχος σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αύξησε σημαντικά τη δύναμή του σε σχέση με το ποσοστό που είχε επιτύχει το 2010. Τότε ο κ. Μπουτάρης, για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος ως ανεξάρτητος, είχε κερδίσει οριακά με ποσοστό 50,16% έναντι του τότε αντιπάλου του υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, που είχε λάβει ποσοστό 49,84%. Ηταν η πρώτη φορά μετά από πολλές τετραετίες που η Ν.Δ. έχασε τον δεύτερο δήμο της χώρας.

Λίγο πριν από τις έντεκα το βράδυ ο κ. Μπουτάρης φανερά χαρούμενος για το αποτέλεσμα τόνισε: «Η πόλη έδειξε ότι επιμένει συνειδητά στην επιλογή του 2010, ότι δεν θέλει να πάνε χαμένες οι προσπάθειες που έγιναν από όλους μας τα τελευταία 3,5 χρόνια που ήταν δύσκολα. Μας έδωσε τη δυνατότητα αλλά και την εντολή να κάνουμε για τα επόμενα πέντε χρόνια όλα όσα πρέπει για να είναι η Θεσσαλονίκη η πόλη των ονείρων μας και των παιδιών. Μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη ανεκτική που αγκαλιάζει όλους μας. Ο στόχος είναι να πάψει η Θεσσαλονίκη να είναι πρωτεύουσα της ανεργίας και υπόσχομαι να δουλέψουμε όλοι μαζί». Αναφερόμενος στον Σταύρο Καλαφάτη που του τηλεφώνησε προκειμένου να του ευχηθεί απηύθυνε και μετεκλογικό κάλεσμα στην αντιπολίτευση του δήμου προκειμένου να υπάρξουν συναινετικές λύσεις για την πόλη.

«Το ταξίδι συνεχίζεται για μια Θεσσαλονίκη… εντάξει σε όλα» δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης μετά την ανακοίνωση του μεγαλύτερου μέρους των αποτελεσμάτων.

Η αποχή στη Θεσσαλονίκη κυμάνθηκε στο 42%, ποσοστό που θεωρείται μικρό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας αλλά και τον δήμο Αθηναίων.

Στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Γιάννης Μπουτάρης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 36,04%, ο Σταύρος Καλαφάτης ποσοστό 26,16%, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης 10,57%, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής 7,71%, ποσοστό σημαντικό, δεδομένου ότι στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2010 στη Θεσσαλονίκη το κόμμα δεν είχε υποψήφιο. Επίσης ποσοστό 6,23% είχε συγκεντρώσει ο Ιωάννης Δελής από το ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή