Επισημοποιήθηκε η εξαγορά της Beats Audio από την Apple

Επισημοποιήθηκε η εξαγορά της Beats Audio από την Apple

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις εξαγοράς της Beats Audio από την Apple, τις οποίες αποκάλυψαν οι Financial Times στις αρχές του μήνα, καθώς χθες οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν επίσημα τη συμφωνία τους.

Γνωστή διεθνώς για τα υψηλής ποιότητας ακουστικά που κατασκευάζει, η Beats Audio επεκτάθηκε πριν από λίγους και στην κατηγορία των online μουσικών υπηρεσιών, λανσάροντας το Beats Music. Με την εξαγορά, η Apple αποκτά τόσο το Beats Music όσο και το τμήμα ανάπτυξης hardware της εταιρείας.

Το ποσό της συμφωνίας αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο στην ιστορία της Apple. Σχολιάζοντας την εξαγορά, ο CEO της Apple Tim Cook ανέφερε σε δήλωσή του πως με αυτό τον τρόπο η εταιρεία θα εξακολουθήσει να δημιουργεί τα πιο καινοτόμα προϊόντα στον χώρο της μουσικής.

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, το σχέδιο είναι μην υπάρξει καμία αλλαγή στο Beats Music, το οποίο θα συνεχίσει να προσφέρεται και για «έξυπνες» συσκευές άλλων λειτουργικών συστημάτων, πέραν των iPhone και iPad. Αντίθετα, υποστηρίζει το Forbes, στόχος της Apple είναι να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία που έχει η Beats Audio για να βελτιώσει τη δική της μουσική υπηρεσία, το iTunes Radio, προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

Όπως είναι φυσικό, στη δήλωση του ο Cook δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η Beats Music στην κατασκευή κορυφαίων ακουστικών. Μια παράδοση που, όπως προβλέπουν όλοι οι αναλυτές, η Apple θα εκμεταλλευτεί για να αναπτύξει νέα προϊόντα και έτσι να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των αξεσουάρ για smartphone και tablet.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή