Εμφατικές προκρίσεις για Βραζιλία και Μεξικό

Εμφατικές προκρίσεις για Βραζιλία και Μεξικό

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις Ολλανδία και Χιλή το απόγευμα της Δευτέρας, δύο ακόμη ομάδες που θα συνεχίσουν στη φάση των «16» του Μουντιάλ έγιναν γνωστές τα ξημερώματα της Τρίτης, στο φινάλε του πρώτου ομίλου.

Η διοργανώτρια Βραζιλία επικράτησε με 4-1 του Καμερούν στη Μπραζίλια και κατέλαβε την πρώτη θέση με 7 βαθμούς, ενώ, ισόβαθμο, θα την ακολουθήσει το Μεξικό που επιβλήθηκε ταυτόχρονα της Κροατίας στο Ρεσίφε με 3-1 και τερμάτισε δεύτερο. Έτσι, η «σελεσάο» θα τεθεί αντιμέτωπη στη νοκ-άουτ φάση με τη Χιλή και η ομάδα της Βόρειας Αμερικής θα προσπαθήσει να «φρενάρει» την εξαιρετική πορεία της Ολλανδίας, που μετρά μόνο νίκες μέχρι στιγμής στο τουρνουά.

«Καθάρισε» και πάλι ο Νεϊμάρ

Αν και στο τέλος έχασε ευκαιρίες για σκορ μεγαλύτερο του 4-1, η Βραζιλία δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στο μαχητικό Καμερούν, το οποίο παρότι ήταν αποκλεισμένο, κάθε άλλο παρά αδιάφορο παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση.

Ο Νεϊμάρ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Σκολάρι στο 17’, ωστόσο η αντίδραση των Αφρικανών ήταν άμεση και, αφού σημάδεψαν το δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ, ισοφάρισαν με τον Ματίπ εννέα λεπτά αργότερα. Ο μεγάλος σταρ των Βραζιλιάνων έδωσε, όμως, και πάλι την λύση στο 34’, δίνοντάς τους προβάδισμα στην ανάπαυλα, για να ακολουθήσουν ακόμα δύο γκολ στην επανάληψη, από τους Φρεντ (49’) και Φερναντίνιο (84’ ).

Πάντως, η «σελεσάο» δεν ενθουσίασε με την εικόνα της, ειδικά αμυντικά, μιας και επέτρεψε στους Καμερουνέζους αρκετές ευκαιρίες, ως επί το πλείστον στο πρώτο 45λεπτο.

Καμερούν (Β.Φίνκε): Ιτάνζ, Ενκουλού, Ενγκουέμο, Μουκαντζό (58’ Σαλί), Αμπουμπακάρ (72’ Γουεμπό), Μπεντιμό, Τσούπο-Μοτίνγκ (81’ Μακούν), Εμπιά, Ενόχ, Ματίπ, Νιόμ

Βραζιλία (Φ.Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Χουλκ (63’ Ραμίρες), Φρεντ, Παουλίνιο (46’ Φερναντίνιο), Νεϊμάρ (71’ Γουίλιαν), Όσκαρ, Λουίς Γκουστάβο

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Δίκαιη  πρόκριση για το Μεξικό

Την ίδια ώρα, στο Ρεσίφε διεξήχθη το παιχνίδι του Μεξικού με την Κροατία, το οποίο στο πρώτο μέρος δικαιολόγησε τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι, μιας και ήταν σχεδόν απόλυτα μοιρασμένο, με εκατέρωθεν ευκαιρίες.

Ωστόσο, οι Μεξικανοί στην επανάληψη παρουσιάστηκαν πολύ πιο αποφασισμένοι και μέσα σε δέκα λεπτά (72’-82’) πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων, χάρη στα γκολ των Μάρκεζ, Γκουαρδάδο και Ερνάντες. Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν προς το τέλος με τον Πέρισιτς, ωστόσο τα πάντα είχαν τελειώσει, μιας και ούτε ο βαθμός της ισοπαλίας θα τους ήταν αρκετός για να πάρουν το εισιτήριο.

Κροατία (Ν.Κόβατς): Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλικο (58’ Κόβατσιτς), Μόντριτς, Πράνιτς (74’ Γέλαβιτς), Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Όλιτς (69’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς

Μεξικό (Μ.Ερέρα):  Οτσόα, Μάρκεζ, Ροντρίγκεζ, Γκουαρδάδο, Αγκιλάρ, Μορένο, Λαγιούν, Ερέρα, Βάσκεζ, Περάλτα (79’ Πένια), Ντος Σάντος (62΄ Ερνάντες)

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή