Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αστρονομικό ποσό των 39.700.000 ευρώ διατέθηκε για πίνακα του ιμπρεσιονιστή Γάλλου καλλιτέχνη Κλοντ Μονέ  (φωτ.) με τίτλο «Νυμφέας» σε δημοπρασία που διοργανώθηκε από τον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον Φιλ Χουκ, διευθυντή στο τμήμα ιμπρεσιονισμού και μοντέρνας φωτογραφίας του οίκου, η πώληση του «Νυμφέα» σε τόσο υψηλή τιμή αποτελεί απόδειξη ότι τα έργα μεγάλων ζωγράφων είναι ακόμα σε υψηλή ζήτηση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το εν λόγω ποσό είναι το δεύτερο υψηλότερο που έχει διατεθεί ποτέ για πίνακα του Μονέ.

…Ερωτήματα προκαλούν οι αποκαλύψεις της χήρας του τραγουδιστή Κερτ Κομπέιν , Κόρτνεϊ Λαβ ότι ο σύζυγός της είχε βλέψεις να γίνει ο μεγαλύτερος ροκ σταρ στον πλανήτη. Η Λαβ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι National Geographic, ότι ο Κομπέιν είχε φτάσει ακόμα και στο σημείο να προσφέρει χρήματα σε εμπορικές δισκογραφικές εταιρίες προκειμένου να υπογράψουν συμβόλαιο. Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη στάση που κρατούσε ο φρόντμαν των Νιρβάνα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, δηλώνοντας πολλάκις ότι η δημοσιότητα τον αφήνει παγερά αδιάφορο…

…Αφιέρωμα στον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Μελ Γκίμπσον έχει προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του ετήσιου διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ στο Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως και τις 12 Ιουλίου. Ο Μελ Γκίμπσον  μαζί με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Γουίλιαμ Φρίντκιν θα τιμηθούν για την προσφορά τους στον χώρο του σινεμά και ο Γκίμπσον θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη νέα του ταινία με τίτλο «Apocalypto».

…Οι ταινίες του Τζέιμς Μποντ έχασαν το λεπτό βρετανικό τους χιούμορ και το μόνο που απέμεινε είναι η καταιγιστική δράση. Κι αυτό, διότι πρέπει να είναι δημοφιλείς σε πολλά μέρη του κόσμου, ιδιαιτέρως στην Ασία όπου το κοινό θέλει μόνο ηρωισμούς και όχι αυτό το λεπταίσθητο πνεύμα της ειρωνείας που χαρακτήριζε τον διάσημο κατάσκοπο τις περασμένες δεκαετίες. Αυτό είπε σε συνέντευξή του  ο Τζον Κλιζ  από τους Μόντι Πάιθονς που υποδύθηκε για λίγο τον διάσημο Q, με τις ευρεσιτεχνίες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή