Κοιτάμε μπροστά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ταξίδι της Εθνικής στη Βραζιλία ολοκληρώθηκε. Μετά τα «μπράβο» και «αντίο με ψηλά το κεφάλι», η πρώτη λέξη που μου έρχεται στη σκέψη είναι «κρίμα». Είχαμε την ευκαιρία απέναντι σ’ αυτήν την Κόστα Ρίκα να περάσουμε στους οκτώ. Ομως επειδή με τα «αν» δεν γράφεται η Ιστορία, πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας και να δούμε τι κερδίσαμε. Το κέρδος πρέπει να αποτελέσει τη νέα φιλοσοφία του νέου προπονητή, Κλαούντιο Ρανιέρι.

Ακόμα και με τον Φερνάντο Σάντος αυτή η ομάδα μπορεί να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Και επειδή, εκ της… ηλικίας, κάποιοι παίκτες θα αποχωρήσουν, με τις σωστές επιλογές πιστεύω πως σε μία από τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις δεν θα μιλάμε για «χαμένη ευκαιρία»…

Ο αποκλεισμός δεν θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για γκρίνιες. Ούτε αυτή η ομάδα να γίνει πεδίο αντιπαράθεσης συλλογικών εχθροπραξιών και προσωπικών συμφερόντων. Αν μπορέσει ο Ρανιέρι να πείσει την ΕΠΟ να «αποκλείσει» την ομάδα από εξωτερικούς παράγοντες, που θέλουν να περνούν «γραμμή», τότε θα έρθουν μεγαλύτερες επιτυχίες.

Υπάρχουν νέα παιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα αγαπηθεί ακόμη περισσότερο από τον κόσμο. Γιατί θα παρουσιάζει και ωραίο ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα απέδειξε πως μπορεί να συνδυάσει και τα δύο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή