ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουλγαρία: Επενδύσεις άνω του 1,2 δισ. ευρώ αναμένει για το 2014 η χώρα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Βουλγαρία

Εισροή ξένου επενδυτικού κεφαλαίου, ύψους άνω του 1,2 δισ. ευρώ αναμένεται φέτος στη Βουλγαρία, σύμφωνα με την εκτίμηση που διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Υπηρεσίας Invest Bulgaria, Σβέτοσλαφ Μλαντένοφ.

Ο κ. Μλαντένοφ - σύμφωνα με την ιστοσελίδα “money.bg” την οποία επικαλείται σε δημοσίευμά της το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων “Sofia News Agency” - σημείωσε ότι, συνολικά 15 πιστοποιημένα έργα (που εκτελούνται) εκτιμώμενης αξίας 565 εκατ. λέβα δημιουργούν 7800 θέσεις εργασίας.

Άλλα 28 έργα αξίας 1,4 δισ. λέβα αναμένεται να λάβουν πιστοποίηση. Πρόκειται – όπως είπε – για έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για 23.000 άτομα.
Βιομηχανία και ηλεκτρονικά είναι οι δύο τομείς στους οποίους καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση των επενδύσεων φέτος, όμως και ο τομέας των ακινήτων παραμένει ελκυστικός.

Στους στόχους της υπηρεσίας Invest Bulgaria είναι η υλοποίηση άμεσων επενδύσεων σε περιοχές της χώρας με τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας, με στόχο να αντιστραφεί το κλίμα και να αναπτυχθεί η οικονομία.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ