Εγκριση για τουριστικό χωριό σε δασική έκταση

Εγκριση για τουριστικό χωριό σε δασική έκταση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία ενός τουριστικού χωριού και ενός ξενοδοχείου μέσα σε παράκτια έκταση στην Κόρινθο, της οποίας το 92% είναι δασικό ενέκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η επίμαχη έκταση, φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας Νησιά Μαρέζα Α.Ε. βρίσκεται στην περιοχή Μαρέζι-Κοκόσι της δημοτικής ενότητας Σαρωνικού του δήμου Κορινθίων και προορίζεται για τη δημιουργία καταλύματος 5 αστέρων και δυναμικότητας 711 κλινών.

Σύμφωνα με τον Προκαταρκτικό Προσδιορισμό Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων, που είναι και το πρώτο στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης, από τα 796 στρέμματα της έκτασης, τα 734 στρ. (92%) είναι ιδιωτικό δάσος ή δασική έκταση, τα 15,5 στρέμματα (2% της έκτασης) ζώνη αιγιαλού και παραλίας και τα υπόλοιπα 62 στρέμματα (7,8%) αγροτικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γνωμοδότησή της η διεύθυνση Δασών Κορινθίας εκφράζει την εκτίμηση ότι τα 734 δασικά στρέμματα είναι «υποβαθμισμένης σημασίας» και εγκρίνεται η οικοδόμησή τους μέχρι ποσοστού 10% (ήτοι 73,4 στρέμματα), όπως προβλέπεται από τη δασική νομοθεσία. Επόμενο στάδιο της διαδικασίας αδειοδότησης είναι η υποβολή, από την εταιρεία, μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην οποία θα προσδιορίζονται τα μεγέθη δόμησης και κάλυψης και η έκταση που πρόκειται να χτιστεί. Μάλιστα όπως προκύπτει από την απόφαση, μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων έχει προταθεί να είναι υπόσκαφο, ενώ η τουριστική εγκατάσταση θα διαθέτει και λιμενικά έργα. Την υδροδότηση της εγκατάστασης δηλώνει ότι θα αναλάβει ο δήμος Κορινθίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή