Δύο νεκροί από πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στη Σπάρτη

Δύο νεκροί από πτώση ιδιωτικού αεροσκάφους στη Σπάρτη

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα, έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου,  όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος, με οποίο πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε λίγα μέτρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο στο Λευκόχωμα Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΥΠΑ, πρόκειται για υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος τύπου Ventura, βάρους περίπου 400 κιλών, το οποίο ταξίδευε χωρίς σχέδιο πτήσης, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανόνες της αναέριας κυκλοφορίας. Μάλιστα, όπως τόνισε στέλεχος της Υπηρεσίας στο kathimerini.gr, προκύπτει βαριά αμέλεια και παραβίαση των κανόνων ασφαλείας από τον χειριστή του αεροσκάφους, το οποίο πιθανότατα παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ άνοιξε και το αλεξίπτωτό του.

Μετά την σύγκρουση, στο σημείο έφτασαν οχήματα της πυροσβεστικής για να απεγκλωβίσουν τα δύο θύματα, αλλά και για να αποκλείσουν το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς από τα καύσιμα που είχαν σκορπίσει κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης.

Οι δύο σοροί ανασύρθηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας περίπου 35 και 50 ετών.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έχει παραχωρηθεί τα τελευταία χρόνια στη δικαιοδοσία του δήμου Σπάρτης από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Δεν έχει αδειοδότηση και επίσημα είναι εκτός λειτουργίας. Στο σημείο μετέβησαν μέλη της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Ατυχημάτων για να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή