Διάγγελμα Ομπάμα για την αεροπορική επιδρομή κατά του Ισλαμικού Κράτους

Διάγγελμα Ομπάμα για την αεροπορική επιδρομή κατά του Ισλαμικού Κράτους

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του το Σάββατο δήλωσε ότι οι αμερικανικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατέστρεψαν όπλα και εξοπλισμό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επίθεση στην πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, το Ερμπίλ του Β.Ιράκ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ακόμη οι ηγέτες της Βρετανίας και της Γαλλίας συμφώνησαν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους ιρακινούς πολίτες.

Είπε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει μαζί με τους συμμάχους της τους πιθανούς τρόπους για τη δημιουργία ενός "ασφαλούς διαδρόμου" μέσω των οποίων θα απομακρυνθούν μέλη της φυλής Γεζίντι από τα βουνά.

Το σημαντικότερο χρονοδιάγραμμα για το Ιράκ είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης ενότητας.

Η επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους "ήταν ταχύτερη" από ό,τι ανέμεναν οι αρχές εντός ή εκτός του Ιράκ.

Η επίλυση της κρίσης στο Ιράκ δεν θα προκύψει μέσα σε μερικές εβδομάδες, είπε ο πρόεδρος, αλλά "θα χρειαστεί κάποιο χρόνο".

Ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα χρειαστεί να ζητήσει από το Κογκρέσο επιπλέον κονδύλια για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στο Ιράκ.

Ο ίδιος είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παράσχουν στρατιωτική βοήθεια στην ιρακινή κυβέρνηση και στις κουρδικές δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή