Οι δημοφιλέστεροι παραθαλάσσιοι προορισμοί για τις 15 Αυγούστου

Οι δημοφιλέστεροι παραθαλάσσιοι προορισμοί για τις 15 Αυγούστου

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους δημοφιλέστερους παραθαλάσσιους προορισμούς των Ελλήνων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου δημοσιοποίησε η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago. Σύμφωνα με τη σχετική λίστα, δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδείχθηκαν η Πάργα, το Ναύπλιο, η Χώρα της Σκιάθου, τα Χανιά, η Αγία Μαρίνα στην Αίγινα, η Χώρα της Μυκόνου, ο Λιμένας της Θάσου, η Πάφος, το Τολό, η Νικιάνα, η Χώρα της Σκοπέλου, ο Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής, οι Σπέτσες, η Καλλιθέα Χαλκιδικής, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, τα Λιμενάρια Θάσου, ο Λαγανάς Ζακύνθου, η Βασιλική Λευκάδας, η Νάουσα Πάρου και η Χανιώτη Χαλκιδικής.

Σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη εισροή ξένων τουριστών τα λίγα διαθέσιμα δωμάτια πωλούνται και οι online τιμές καταγράφουν υψηλές αυξήσεις. Αντιθέτως σε προορισμούς που υπάρχει μεγαλύτερη εξάρτηση από την εγχώρια αγορά οι online τιμές βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα. Η χαμηλότερη μέση τιμή σε δίκλινο δωμάτιο ανά διανυκτέρευση με 51 ευρώ καταγράφεται στην Αγία Μαρίνα της Αίγινας. Ακολουθεί το Τολό με 62 ευρώ και η Σκόπελος με 64 ευρώ. Στον αντίποδα η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφεται στη Χώρα της Μυκόνου με 252 ευρώ. Η λίστα δημοφιλίας προήλθε από τις αναζητήσεις που έλαβαν χώρα στην ελληνική πλατφόρμα από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου για ταξίδια διακοπών που θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως 18 Αυγούστου.

Οι «ταχύτητες» των τιμών στα ξενοδοχεία

Σε σχέση με τη διαμόρφωση, γενικά, των τιμών στα τουριστικά καταλύματα σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο σε ελληνικό, εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου επισημαίνουν ότι αυτές διαμορφώνονται, πλέον, σε πολλές ταχύτητες. Για παράδειγμα ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο μπορεί να πουληθεί σε επτά ή και περισσότερες διαφορετικές τιμές. Πως συμβαίνει όμως αυτό; Τα δωμάτια που διατίθενται μέσω Ταξιδιωτικών Οργανισμών σε ξένες αγορές βάσει συμβολαίων πολύ πριν από την έναρξη της σεζόν μπορεί να διατεθούν σε διαφορετικές τιμές με εκπτώσεις 30%, 20% και 10% ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τη ζήτηση των δωματίων. Στη συνέχεια μπορεί να διατεθούν με βάση τις τιμές των συμβολαίων και στην εξέλιξη της σεζόν αν χρειάζεται να τονωθεί η ζήτηση με βάση προσφορές τελευταίας στιγμής. Επίσης, υπάρχουν οι τιμές Πόρτας αλλά και οι online τιμές που διαμορφώνονται όπως οι χρηματιστηριακές, ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, στα εξειδικευμένα συστήματα ηλεκτρονικών κρατήσεων, στα περισσότερα εκ των οποίων έχουν πρόσβαση οι τουρίστες απ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή