Τεράστιο πλήγμα με Μπεργκ στον ΠΑΟ

Τεράστιο πλήγμα με Μπεργκ στον ΠΑΟ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ενός κακού μύρια έπονται, με την ισοπαλία στο ματς της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό να «πονά» τον Παναθηναϊκό πολύ λιγότερο απ’ όσο τον «πόνεσε» ο σοβαρός τραυματισμός του Μάρκους Μπεργκ εξαιτίας ενός σκληρού μαρκαρίσματος που έμεινε, μάλιστα, ατιμώρητο από τον διαιτητή.

Η διάγνωση προκάλεσε σοκ: κάταγμα δεξιάς κλείδας, στο σημείο που είχε τραυματιστεί ξανά το 2011 όταν αγωνιζόταν στο Αμβούργο. Χωρίς χρονοτριβή, ο Σουηδός υποβλήθηκε χθες το πρωί σε χειρουργική ανάταξη του κατάγματος από τον γιατρό της ομάδας, Παναγιώτη Κουλουμέντα. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα χρειαστούν τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες μέχρι την πλήρη ανάρρωσή του, συν το διάστημα που θα απαιτηθεί για να επιστρέψει δυνατός στους αγώνες.

Αν όλα πάνε καλά, ο Μπεργκ θα ξαναπαίξει αρχές με μέσα Νοεμβρίου. Χάνει τον επαναληπτικό με τη Μίντιλαντ, τουλάχιστον τα πρώτα τρία παιχνίδια των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ εφόσον ο Παναθηναϊκός προκριθεί, τους αγώνες πρωταθλήματος με Πανιώνιο εντός, Καλλονή, Πλατανιά εκτός, Νίκη Βόλου εντός, Παναιτωλικό εκτός, ΟΦΗ εντός, Ολυμπιακό εκτός και Ατρόμητο στη Λεωφόρο, πιθανώς και αυτόν με τον ΠΑΟΚ στις 8 Νοεμβρίου στην Τούμπα. Χάνει, επίσης, τις πρώτες δύο αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου. Και ακριβώς επειδή είναι ο πιο ποιοτικός επιθετικός της Σούπερ Λίγκας, η απώλειά του είναι πολύ οδυνηρή για τον Παναθηναϊκό, ειδικά στο ξεκίνημα της περιόδου όπου η καλή αρχή είναι «κλειδί» για μια επιτυχημένη συνέχεια.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση επιθετικού, υπόθεση κάθε άλλο παρά εύκολη με δεδομένο ότι υπάρχουν λίγα χρήματα διαθέσιμα και μόλις μία εβδομάδα περιθώριο. Ηδη έχουν προταθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές από την ξένη αγορά και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος από την ελληνική, ο οποίος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση και αγωνιστικά και οικονομικά. Υπάρχουν επιφυλάξεις, όμως, γιατί δεν έχει κάνει προετοιμασία με κάποια ομάδα και θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό, ενώ κατά καιρούς έχει αποδειχθεί «κόκκινο πανί» για μια μεγάλη μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο Βαλμίρ Μπερίσα δεν μπορεί σ’ αυτή τη φάση να καλύψει το κενό του Μπεργκ. Ο 18χρονος Σουηδός υπέγραψε χθες το συμβόλαιό του ως δανεικός για ένα χρόνο από τη Ρόμα (με οψιόν αγοράς του, σύμφωνα με πληροφορίες), αλλά όσο καλές κι αν είναι οι συστάσεις του, δεν είναι έτοιμος να σηκώσει τέτοιο βάρος.

Ο τραυματισμός του Μπεργκ ήλθε σε μια φάση – πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, χωρίς ο διαιτητής Θάνος να καταλογίσει την παράβαση. Αυτή η ηχηρή παραφωνία με το «καλημέρα» του νέου πρωταθλήματος προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στο «πράσινο» στρατόπεδο και οδηγεί τον Γιάννη Αλαφούζο σε νέα σύγκρουση με την ΕΠΟ. Με την ευκαιρία της παρουσίασης του Τάκη Φύσσα σήμερα στις 11.30 π.μ., ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναμένεται να εκφράσει και δημοσίως την έντονη δυσαρέσκεια και τις επιφυλάξεις του.

• «Η εγχείρηση πήγε καλά. Ο Μάρκους σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας» έγραψε η σύζυγος του Μπεργκ, Ζοζεφίν, στο Instagram. «Ταχεία ανάρρωση, να είσαι δυνατός Σουηδέ! Γίνε γρήγορα καλά Μάρκους Μπεργκ» σχολίασε ο Αμπέντ, ο οποίος παραμένει στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

• Λαγός, Κλωναρίδης και Κουτρουμπής μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα και υπολογίζονται για τον αγώνα με τη Μίντιλαντ, σε αντίθεση με τους Πέτριτς (μυϊκή ρήξη α΄ βαθμού στον προσαγωγό) και Χουχούμη (μερική ρήξη στον έσω πλάγιο στο δεξί γόνατο – θα μείνει εκτός ένα μήνα).

• «Ηταν σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη το πρωτάθλημα αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, ειδικά στο α΄ ημίχρονο. Δεν κάναμε όσα είχαμε πει, δεν είχαμε καλή εικόνα. Δεχθήκαμε ένα γκολ από αδράνεια στην άμυνα, αλλά αντιδράσαμε γρήγορα. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχε δοθεί το πέναλτι στον Μπεργκ. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά» είπε στους παίκτες του ο Αναστασίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή