15 – 26 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές εισακτέων

15 – 26 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές εισακτέων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων ακολουθεί το… κυνήγι των ευκαιριών για σπίτι. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι υποψήφιοι που εισήχθησαν σε σχολή μακριά από την οικογενειακή τους εστία θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν στη νέα τους πόλη για γκαρσονιέρες ή δυάρια. Φέτος, λόγω των μετεγγραφών, αναμένεται να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των φοιτητών-μεταναστών (περίπου 100.000 σπουδάζουν εκτός έδρας), όμως ακόμη κι έτσι οι προσφερόμενες θέσεις σε φοιτητικές εστίες για στέγαση από τα ΑΕΙ προσεγγίζουν τις 14.000, αριθμός ιδιαίτερα μικρός σε σχέση με τη ζήτηση.

Ειδικότερα, με βάση την ανακοίνωση του υπ. Παιδείας οι εγγραφές σε πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και την ΑΣΠΑΙΤΕ θα γίνουν από Δευτέρα 15 μέχρι και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις γραμματείες των Τμημάτων. Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες με εγκύκλιο του υπ. Παιδείας. Να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες στα ΤΕΙ εισάγονται στο Α΄ εξάμηνο.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές. Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Ειδικές κατηγορίες αλλοδαπών

Τέλος, χθες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων-μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής. Οι προθεσμίες εγγραφής αυτών των εισακτέων είναι ίδιες με εκείνων της γενικής σειράς, με την προϋπόθεση ότι πέραν των απαιτούμενων δικαιολογητικών θα προσκομίζουν και τη βεβαίωση των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης ή πιστοποιητικό τουλάχιστον επιπέδου Β2 (Γ΄) του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ότι γνωρίζουν την Ελληνική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή