Στύλος νέου πνεύματος ο νέος υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Στύλιος, που ορκίσθηκε χθες…

Στύλος νέου πνεύματος ο νέος υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Στύλιος, που ορκίσθηκε χθες…

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανα-στυλώθηκε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – αναπόφευκτο το λογοπαίγνιο λόγω του ονόματος του νέου υφυπουργού στη θέση του παραιτηθέντος κ. Κ. Κουκοδήμου, του κ. Γεωργίου Στύλιου, 43 ετών, βουλευτού Αρτας της Ν.Δ. από το 2012. Πτυχιούχος της Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών και με μεταπτυχιακό MSC Master, από το City University του Λονδίνου, ο κ. Γεώργιος Στύλιος είναι καθηγητής Εφαρμογών στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα και την Τεχνολογία Εξόρυξης Δεδομένων – «αστέρι», δηλαδή, της νέας γενιάς πολιτικών που φέρνει φρέσκο πνεύμα, απόλυτα ταιριαστό με τις νέες απαιτήσεις της διαδικτυακής εποχής. Χθες, ώρα 1 μ.μ., έγινε η ορκωμοσία του κ. Γεωργίου Στύλιου ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Νίκαιας κ. Αλέξιος στο «Βυζαντινό», όπου διακριτικά παρέστη και η σύζυγος του νέου υφυπουργού κ. Νάντυ Νικολάου, βιολόγος. Το ζεύγος έχει δύο παιδιά. Παρόντες στην ορκωμοσία ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου, ο γενικός γραμματέας υπουργικού συμβουλίου κ. Φώτιος Καϋμενάκης, ο διευθυντής Ιδιαιτέρου Γραφείου Προέδρου πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος και ο διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού κ. Κώστας Μπούρας.

Μετά τα συγχαρητήρια έγινε και η αναμνηστική φωτογραφία, όπως ζήτησαν οι φωτοειδησεογράφοι, με τον Πρόεδρο κ. Κάρολο Παπούλια γελαστό, ξεκούραστο μετά τις διακοπές, έχοντας δεξιά του τον πρωθυπουργό και τον νέο υφυπουργό, σοβαρό και συγκινημένο στη μεγάλη ημέρα της ζωής του. Το ιδιαίτερο αντικείμενο των καθηκόντων του θα είναι «η διά βίου μάθηση», όπως είπε στην «Κ» φεύγοντας για να πάει στο υπουργείο του. Και με την ευκαιρία αυτή ευχήθηκε και συμβούλεψε ο 43χρονος υφυπουργός και καθηγητής τους νέους φοιτητές που επέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ «να χαρούν τη γνώση που τους έδωσε η επιμέλειά τους, τώρα πια σε ανώτερο επίπεδο, όπου κι αν επέτυχαν». Και να επωφεληθούν από τη διδασκαλία για να διαπλάσουν την προσωπικότητά τους ως επιστήμονες, αξιοποιώντας τη θητεία τους στα φοιτητικά θρανία, για τα οποία τόσο κοπίασαν ώστε να εξασφαλίσουν θέση και μέλλον στη σύγχρονη κοινωνία… Κάπως έτσι τα είπε, εκφράζοντας την πίστη του στους φοιτητές. Να μην έχουμε «αιώνιους φοιτητές», αλλά άξιους και υπεύθυνους πολίτες, με τα πτυχία που επέλεξαν και πήραν… Αυτά στα σκαλιά της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Γραφείο, χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους. «Καλή συνέχεια» ευχήθηκαν για το φθινόπωρο που άρχισε με πυκνό πρόγραμμα χθες, οι διαπιστευμένοι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, της Προεδρολογίας συμπεριλαμβανομένης.

Το πλοίο «Ταξίδι της Ελπίδας» στον Αλιμο, οι εκπρόσωποί του στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας καλωσόρισε χθες τον πρέσβη του κράτους του Κουβέιτ κ. Raed Al-Rifai μαζί με τους εκπροσώπους του πλοίου «Ταξίδι της Ελπίδας», που μεταφέρει παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το πλοίο έχει καλύψει 4 περιόδους μέσα στον ελλαδικό χώρο. Ξεκίνησε από την Ιεράπετρα Κρήτης, κατευθύνθηκε μετά στην Καλαμάτα, τώρα βρίσκεται στον Αλιμο και μετά από δύο εβδομάδες θα πλεύσει προς τη Ρόδο. Οπως είπε ο πρέσβης κ. Raed Al-Rifai, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Εμίρη του κράτους του Κουβέιτ, «η στήριξη και η βοήθεια που είχαμε από όλες τις αρχές, τα λιμεναρχεία, τις τοπικές κοινότητες ήταν απόλυτη και πάρα πολύ θετική. Εκ μέρους της ηγεσίας της χώρας μας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη βοήθεια που προσφέρατε σ’ αυτό το ταξίδι του πλοίου, που θα συνεχιστεί, δεν θα σταματήσει εδώ…».

Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας: Σας καλωσορίζω, κ. πρέσβη, και θέλω να σας συγχαρώ γι’ αυτή τη μεγάλη φιλάνθρωπη κίνηση που κάνατε για την ενίσχυση αυτών των παιδιών. Πρόκειται για πάρα πολύ ωραία ιδέα και χαιρόμαστε που σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει μεγάλη ευαισθησία στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και προσπαθεί να δημιουργήσει Κέντρα που θα ενισχύσουν τις δυνατότητες που έχουν αυτά τα παιδιά. Σας συγχαίρω γι’ αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία που κάνατε, εξαιρετικά φιλάνθρωπη και εξαιρετικά συγκινητική. Καλωσορίσατε.

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή