Στην Dolphin Capital πέρασε το Αpollon Beach στο Πόρτο Χέλι

Στην Dolphin Capital πέρασε το Αpollon Beach στο Πόρτο Χέλι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mία νέα εξαγορά στον ξενοδοχειακό χώρο ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Πόρτο Χέλι, που αναδεικνύεται σε πολυτελή τουριστικό προορισμό της χώρας με τις νέες επενδύσεις, οι οποίες έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το ξενοδοχείο Αpollon Beach, που αναπτύσσεται σε έκταση 130 στρεμμάτων στην περιοχή Κορακιά, περιήλθε στην ιδιοκτησία του ομίλου της Dolphin Capital Ιnvestors. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο όμιλος στον κατ’ αρχήν σχεδιασμό αξιοποίησης της μονάδας και του περιβάλλοντος χώρου περιλαμβάνει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Στόχο αποτελεί η ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού καταλύματος και η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου -που παραμένει κλειστό τα τελευταία χρόνια- ως μονάδα πολυτελείας. Το επόμενο διάστημα η διοίκηση του ομίλου αναμένεται να αποφασίσει ποια διεθνής ξενοδοχειακή αλυσίδα θα αναλάβει τη λειτουργία της μονάδας. Στα σχέδια της διοίκησης είναι η διεθνής αλυσίδα, με την οποία θα συναφθεί συμβόλαιο συνεργασίας, να είναι αναλόγου βεληνεκούς με τα ονόματα της Αman Resorts και Nikki Beach, κάτω από τις επωνυμίες των οποίων λειτουργούν οι άλλες δύο ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες του ομίλου στη περιοχή. Επίσης, δεν αποκλείουν την πιθανότητα η αλυσίδα να είναι πρωτοεμφανιζόμενη στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά. Η Dolphin Capital Ιnvestors δημοσιοποίησε πρόσφατα ότι τα επιχειρηματικά σχέδια που έχει υλοποιήσει στην Ελλάδα αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, μέσα στην επόμενη τριετία προγραμματίζει την έναρξη υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Νέα επένδυση

Στο μεταξύ, μία ακόμη μεγάλη σύνθετη τουριστική επένδυση δρομολογείται να υλοποιηθεί σε έκταση περίπου 780 στρεμμάτων στη θέση Νησί Μαρέζα – Κοκόσι στον Δήμο Κορίνθου από την εταιρεία Νησί Μαρέζα Α.Ε. Η εταιρεία προγραμματίζει τη δημιουργία ξενοδοχείου και τουριστικών κατοικιών με συνολική δυναμικότητα 711 κλινών. Το επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά την κατασκευή του ξενοδοχείου μεικτού τύπου με δυναμικότητα 242 κλινών εντάχθηκε στις διατάξεις του Επενδυτικού Νόμου. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης για την ξενοδοχειακή μονάδα θα αγγίξει τα 38 εκατ. ευρώ. Η συνολική ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης θα ανέλθει σε 11,38 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή