Χάνα Σιγκούλα διαβάζει Αμάντα Μιχαλοπούλου

Χάνα Σιγκούλα διαβάζει Αμάντα Μιχαλοπούλου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι η ίδια;»,, ήταν η αυθόρμητη αντίδραση της συγγραφέως Αμάντας Μιχαλοπούλου όταν ενημερώθηκε, πριν από περίπου 15 ημέρες, από το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Βερολίνου ότι η μεγάλη ηθοποιός Χάνα Σιγκούλα θα διαβάσει αποσπάσματα από το τελευταίο της βιβλίο «Η γυναίκα του Θεού» (εκδ. Καστανιώτης). Η Ελληνίδα συγγραφέας θα βρεθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο και θα συναντηθεί δύο φορές με τη Χάνα Σιγκούλα: στις 17/9, οπότε θα διαβάσουν εναλλάξ, ελληνικά και γερμανικά, αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου, και την επόμενη ημέρα, στις 18/9, οπότε η Γερμανίδα ηθοποιός θα διαβάσει αποσπάσματα από το δοκίμιο της Αμ. Μιχαλοπούλου «Μικρό ημερολόγιο ευπιστίας», ένα κείμενο που επιχειρεί μια σύγκριση της πίστης στον Θεό και της πίστης στη λογοτεχνία. Κι επειδή το βιβλίο της Αμάντας Μιχαλοπούλου δεν έχει μεταφραστεί ακόμα στα γερμανικά, τα αποσπάσματα που θα διαβάσει η Χάνα Σιγκούλα μετέφρασε η Μπίργκιτ Χίλντεμπρατ, μεταφράστρια των βιβλίων της Αμ. Μιχαλοπούλου στη Γερμανία.

Θαυμάστρια της Χάνα Σιγκούλα, η Αμάντα Μιχαλοπούλου. «Ξέρεις, είναι αυτές οι ευτυχείς συγκυρίες. Είχα μόλις τελειώσει το Λύκειο όταν η κρατική τηλεόραση έδειχνε τότε Φασμπίντερ και ήταν αυτή η πρώτη μου συνάντηση με τον κινηματογράφο των δημιουργών», έλεγε στην «Κ» χθες το πρωί. Μου εξηγεί ότι το φετινό θέμα στο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Βερολίνου είναι «Πολιτισμοί εμπιστοσύνης» και ότι με αυτό το σκεπτικό κάλεσαν συγγραφείς και από την Ανατολή και από τη Δύση, για να αφηγηθεί ο καθένας τη σχέση του με την πίστη. «Ζήτησαν απ’ όλους τους προσκεκλημένους συγγραφείς να γράψουν ένα δοκίμιο που θα αποτελέσει την ύλη ενός βιβλίου. Το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Βερολίνο έχει 14 χρόνια ζωής και έχουν πάρει μέρος πολλοί Ελληνες συγγραφείς. Φέτος, στο τμήμα παιδικών βιβλίων είναι προσκεκλημένος ο Φίλιππος Μανδηλαράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή