Ματαιώθηκαν 1.700 πτήσεις από φωτιά σε πύργο ελέγχου στο Σικάγο

Ματαιώθηκαν 1.700 πτήσεις από φωτιά σε πύργο ελέγχου στο Σικάγο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια φωτιά που όπως φαίνεται έβαλε ένας υπάλληλος του κέντρο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο Σικάγο προκάλεσε την ακύρωση σχεδόν 1.700 πτήσεων στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της πόλης, προκαλώντας προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία κατά μήκος των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Οι πτήσεις επαναλαμβάνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ο'Χέιρ, ένας από τα πλέον πολυσύχναστα παγκοσμίως, έπειτα από μία καθυστέρηση περίπου 4 ωρών, ωστόσο προκλήθηκαν καθυστερήσεις και σε όλο το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας.

Τη φωτιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Ορόρα, έξω από το Σικάγο, φαίνεται πως προκάλεσε ένας άνδρας που είχε αυτοτραυματισθεί με μαχαίρι, σύμφωνα με την αστυνομία της Ορόρα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα.

Ο ύποπτος έχει αναγνωριστεί, πρόκειται για έναν 36χρονο ο οποίος πρόβαλε μικρή αντίσταση κατά τη σύλληψή του και τα τραύματα του οποίου δεν κρίνονται απειλητικά για την ζωή του. Αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου υποστήριξαν σε μια συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό.

«Δε γνωρίζουμε προς το παρόν ποιο ήταν το κίνητρό του» είπε ο Τομ Αχέρν, ένας εκπρόσωπος Τύπου της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας των ΗΠΑ για το Αλκοόλ, το Καπνό, τα Όπλα και τα Εκρηκτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν απαγγελθεί εναντίον του ποινικές κατηγορίες.

Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Ο'Χέιρ και το διεθνές αεροδρόμιο Μιντγουέι, επηρεάζοντας σχεδόν κάθε πολιτεία και πτήσεις προς την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή