Το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αύριο το απόγευμα στις 18:00 ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, κατά την οποία κρίθηκε σκόπιμο η συνάντηση να γίνει αφού υπάρχει πρώτα μια σαφής εικόνα από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, πάντως, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ενημερώνεται για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν αποκλείεται το βράδυ να υπάρξει και νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου είναι η αξιολόγηση των επόμενων βημάτων στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Μάλιστα συναντώνται στον απόηχο της έντονης αντίδρασης του ΠΑΣΟΚ στην αναφορά Σαμαρά, από τη Χαλκιδική, ότι η Ν.Δ. είναι η δημοκρατική παράταξη.

Η άμεση αυτή αιχμή προς τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο αντιμετωπίστηκε ως «unfair» από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπενθύμισε στον πρωθυπουργό την περίοδο των «Ζαππείων». Από την πλευρά του Μαξίμου σημειωνόταν πως «η στάση του ΠΑΣΟΚ να αυτοχαρακτηρίζεται, αυτό και μόνον, ως δημοκρατική παράταξη είναι τουλάχιστον προσβλητική για τη Ν.Δ. που εμπέδωσε τη δημοκρατία στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή