Ο μεσολαβητής, Αντώνης Μπουλούτζας

Ο μεσολαβητής, Αντώνης Μπουλούτζας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο Μαλλιαγκάκης αποτελούσε περιφερόμενο δείγμα ανδρικής φιγούρας προς αποφυγήν, κακέκτυπη εικόνα αρσενικού, είδωλο αποκαρδιωτικό για το αντίθετο φύλλο…»

Λίγο πάνω από ενάμισι μέτρο, παχύσαρκος, μύωπας. Αυτός είναι ο ήρωας του μυθιστορήματος του Αντώνη Μπουλούτζα, μια κωμικοτραγική φιγούρα, ιατρικός επισκέπτης στο επάγγελμα, που όμως βρίσκεται ξαφνικά να κατέχει ένα μυστηριώδες ελιξίριο που παρατείνει τη ζωή των ανθρώπων. Αυτό, φυσικά, του αλλάζει τη ζωή.

Ο «Μεσολαβητής» είναι ένα μυθιστόρημα που αλληγορικά περιγράφει τη διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου να υπερνικήσει τη φύση του, να πάει κόντρα στο πεπρωμένο του. Μια ιστορία τοποθετημένη στη σημερινή Αθήνα, που μας διασκεδάζει και μας διδάσκει τα όρια της ελπίδας. Με δόσεις χιούμορ, στιγμές συγκίνησης, ένα κείμενο γραμμένο σε υψηλά επίπεδα γλωσσικής δεξιοτεχνίας. Είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Αντώνη Μπουλούτζα («Η Παναγία των αγγέλων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη), ο οποίος στο παρελθόν ασχολήθηκε με την ποίηση, τη δημοσιογραφία, την επιμέλεια κειμένων και πλέον δείχνει να καθιερώνεται στο χώρο του μυθιστορήματος.

Εκδόσεις Κριτική / σελ. 483 / 16,50 €

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή