12.000 θέσεις εργασίας και 2.000 κοινωνικές επιχειρήσεις

12.000 θέσεις εργασίας και 2.000 κοινωνικές επιχειρήσεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στόχο τη δημιουργία 2.000 κοινωνικών επιχειρήσεων στις οποίες θα απασχολούνται έως και 12.000 εργαζόμενοι – ωφελούμενοι, το υπουργείο Εργασίας δημιουργεί δομές στήριξης λειτουργίας και ανάπτυξης, συνολικού κόστους 19.466.000 ευρώ. Ηδη δημοσιοποιήθηκε η δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε το υπουργείο Εργασίας προς όλους τους ενδιαφερόμενους για τη δημιουργία Αναπτυξιακών Συμπράξεων μέσω των οποίων θα διαχυθεί η ιδέα της Κοινωνικής Οικονομίας και θα εδραιωθεί μέσω μόνιμων δικτύων συνεργασίας και τοπικών συμφωνιών.

Η σχετική πρόσκληση θα παραμείνει ενεργή έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, προκειμένου να υποβληθούν οι προτάσεις από τα υποψήφια σχήματα Αναπτυξιακών Συμπράξεων.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί υποστήριξης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Οι περιφερειακοί μηχανισμοί θα δημιουργηθούν από τοπικούς και περιφερειακούς παράγοντες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν δράσεις ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας. Σκοπός είναι η παροχή υπηρεσιών μιας στάσης (one stop shop) για τους κοινωνικούς επιχειρηματίες και τις κοινωνικές επιχειρήσεις και η λειτουργία κόμβου πληροφόρησης για την κοινωνική οικονομία και την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Επίσης θα παρέχονται υπηρεσίες όπως πληροφόρηση, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας που θα προσφέρουν κοινή επιχειρηματική έδρα, ή συμβουλευτική στην κοινωνική επιχειρηματικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή