Aίθουσα 9D στη Ρόδο!

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περιοχές αυτής της χώρας, που γίνονται γνωστές κυρίως από τους χιλιάδες τουρίστες που δέχονται κάθε χρόνο, συνήθως αδικούνται. Γιατί οι άνθρωποι εκεί (στη Ρόδο, στα Χανιά, στη Μύκονο, στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και αλλού) δεν ασχολούνται μόνο με τον τουρισμό. Εχουν προτάσεις για τον τόπο τους, παίρνουν πρωτοβουλίες, προτείνουν.

Μια τέτοια πρωτοβουλία δημιουργήθηκε πριν από 3,5 μόνο μήνες στη Ρόδο και είναι ο μοναδικός χώρος προβολής θεαμάτων 9D στην Ευρώπη. Το όνομα του χώρου είναι «Θρόνος του Ηλιου» και στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του παλιού σινεμά San Giorgio, του πρώτου κινηματογράφου του νησιού, που κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς το 1927 και έχει εδώ και χρόνια κηρυχθεί διατηρητέος. Στόχος των δημιουργών αυτού του χώρου είναι να δοθεί μια άλλη διάσταση στον πολιτισμό αλλά και στην εκπαίδευση της Ρόδου, με τη χρήση σύγχρονων τρόπων ανάδειξης και προβολής της τοπικής ιστορίας. Το αποτέλεσμα, για το οποίο εργάστηκαν πολλοί, είναι δημιούργημα της ολλανδικής εταιρείας 3D Mirage. Πριν από την είσοδο στην αίθουσα εννέα διαστάσεων, ο επισκέπτης περνάει από χώρο ιστορικών εκθεμάτων και προβολών. Οι δημιουργοί του «Θρόνου του Ηλιου» ετοίμασαν μια παραγωγή με ιστορικό ενδιαφέρον και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, εμπνευσμένη από τον Θεό Ηλιο και φυσικά από την ιστορία της Ρόδου, σύμφωνα με τους θρύλους, τους μύθους, τις παραδόσεις. Ενας πρωτότυπος χώρος που κερδίζει νέους φίλους και συμβάλλει στο σύγχρονο πρόσωπο της Ρόδου. Μια 20λεπτη γοητευτική ιστορία που μαγνητίζει…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή