Μαζικές παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή

Μαζικές παρεμβάσεις βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μαζικές παρεμβάσεις τους κάνουν αισθητή την παρουσία τους σήμερα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντας το θερμόμετρο του πολιτικού ενδιαφέροντος εντός του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, 21 γαλάζιοι με τροπολογία τους παρεμβαίνουν υπέρ των αγροτών, ζητώντας να μην παρακρατούνται έναντι οφειλών ληξιπρόθεσμων προς ασφαλιστικά ταμεία ποσά που κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους και προέρχονται από πάσης φύσεως άμεσες ενισχύσεις, επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Οι κοινοτικές ενισχύσεις πρέπει να καταβάλλονται στο ακέραιο στους παραγωγούς, διότι είναι άμεσες ενισχύσεις, οι οποίες στηρίζουν και ενισχύουν την παραγωγική δραστηριότητα των αγροτών», τονίζουν. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογου περιεχομένου τροπολογία κατέθεσαν χθες και αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Παραλλήλως, 24 μέλη της ΚΟ της ΝΔ με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών, ζητούν να σταματήσει η παρακράτηση του συνόλου του ΕΝΦΙΑ από την διαδικασία συμψηφισμού των επιστροφών ΦΠΑ, εισοδήματος και κάθε λογής επιδόματος και ενίσχυσης», καθώς επίσης και να επιστραφούν τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους δικαιούχους μέχρι σήμερα. «Είναι παράδοξο, αν όχι παράλογο, να κατατίθεται η ευνοϊκή ρύθμιση για εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών σε 72 και 100 δόσεις, και την ίδια στιγμή να τους παρακρατάται προκαταβολικά και εφάπαξ ο φετινός φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι 24 ερωτώντες βουλευτές της ΝΔ.

Σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό ότι πολλοί βουλευτές της ΝΔ, από κοινού με συναδέλφους τους από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ζητούν μέσω ερώτησής τους από το Υπουργείο Πολιτισμού «να πάρει πρωτοβουλίες για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών είσπραξης πνευματικών δικαιωμάτων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή