Αναζητούν τα κίνητρα της επίθεσης κατά αστυνομικών

Αναζητούν τα κίνητρα της επίθεσης κατά αστυνομικών

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σχέση που θα μπορούσε να έχει με ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις ο δράστης επίθεσης εναντίον αστυνομικών αναζητεί η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Ενας άνδρας επιτέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τσεκούρι σε δύο αστυνομικούς με αποτέλεσμα να σκοτωθεί από αυτούς. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών νοσηλεύεται με βαρύ τραύμα στο κεφάλι.

Η αστυνομία

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Ουίλιαμ Μπράτον δήλωσε ότι η αστυνομία αναζητεί το κίνητρο που θα μπορούσε να έχει ο άνδρας, χωρίς ωστόσο να αποκλείει και το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης ονομαζόταν Ζάλε Τόμσον και ήταν 32 ετών, στοιχεία τα οποία δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Οπως υποστηρίζει η SITE, η οργάνωση που παρακολουθεί τις ακραίες ισλαμικές ιστοσελίδες, ο δράστης της επίθεσης είχε αναρτήσει σχόλιο τον Σεπτέμβριο, στο οποίο ανέφερε ότι «ο ιερός πόλεμος (τζιχάντ) είναι μία δικαιολογημένη απάντηση στους σιωνιστές και στους σταυροφόρους».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, ο δράστης επίτηδες επέλεξε το ζεύγος των πεζών αστυνομικών που πραγματοποιούσαν περιπολία και τους επιτέθηκε, κραδαίνοντας με δύναμη το τσεκούρι και με τα δύο χέρια του.

Ο ένας εκ των δύο αστυνομικών τραυματίστηκε στο κεφάλι και ο δεύτερος στον βραχίονα, αλλά κατάφεραν να ανοίξουν πυρ και να σκοτώσουν τον δράστη, ενώ τραυματίστηκε μία γυναίκα που διερχόταν τυχαία από το σημείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή