Ο άνθρωπος που συγκεντρώνει τα πυρά

Ο άνθρωπος που συγκεντρώνει τα πυρά

3' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ, οι αναρχικοί τού έκαιγαν κάθε τόσο το βιβλιοπωλείο του. Οταν έγινε υφυπουργός Ναυτιλίας, του πέταξαν αυγά και πορτοκάλια στη Μυτιλήνη. Οταν έγινε υπουργός Υγείας όρμησαν να τον δείρουν οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο. Και όταν πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια να πιει καφέ, τον κύκλωσαν οι κάτοικοι κρατώντας γιαούρτια.

Η αλήθεια είναι πως ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι ο πιο συμπαθής άνθρωπος του κόσμου. Βλέπετε, όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να συμβούν και σε άλλους πολιτικούς. Αλλά το να ζητάει ο Ν. Μαζιώτης να σε κρεμάσουν στο Σύνταγμα επειδή τον έκοψες από τηλεπανελίστα, την ίδια ώρα που σου έχει κάνει ο Ηλ. Κασιδιάρης μήνυση γιατί τον είπες «χαφιέ», ενώ συγχρόνως σ’ έχει βάλει στον ρόμβο και η Γιάννα Αγγελοπούλου που κορόιδεψες το αντισυστημικό της κήρυγμα… Ολα αυτά μαζί, μόνο ο Αδ. Γεωργιάδης θα ήταν σε θέση να τα συνδυάσει.

Ισως φταίει «αυτή η τσιριχτή φωνή», που έλεγε παλαιότερα ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Ή μπορεί και να είναι η μανία του κατόχου της να τη χρησιμοποιεί ακόμη και όταν όλα μαρτυρούν πόσο σοφή επιλογή είναι η σιωπή. Ο,τι και να φταίει, οι εχθροί του Αδ. Γεωργιάδη αυξάνονται. Τις πιο πολλές φορές, αρκεί μία ατάκα: «Θα αφήσω εγώ τα χρήματά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;». Δεν είναι μόνο που πήρε φωτιά ο ίδιος ο Γ. Βαρεμένος μέσα στο στούντιο, ούτε που από τη σπίθα άρπαξε και η Χρ. Γιαταγάνα, και απειλούσε τον Αδ. Γεωργιάδη με μήνυση γιατί «καταστρέφει την Ελλάδα». Μαζί με τα χλωρά, στο στούντιο, άρπαξαν και τα ξερά στον ΣΥΡΙΖΑ: τα στελέχη της Κουμουνδούρου πλέον αρνούνται κατηγορηματικά να εμφανιστούν σε όποια κάμερα δείχνει την αδωνική φυσιογνωμία.

Στην πραγματικότητα, πολύ θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο και κάποια στελέχη άλλων κομμάτων. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις φωνές του Μ. Σαλμά, όταν έπαθε αντι-γεωργιαδικό αμόκ για τη συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα; Ή τον καβγά με τον παλιό φίλο του Αδ. Γεωργιάδη, τον Γ. Πατούλη, όταν έσκασε το θέμα για τα εμβόλια της γρίπης; Αλλά, βέβαια, τίποτε από όλα αυτά δεν έφτασε τα ντεσιμπέλ της μάχης με τους ΑΝΕΛ. Ο Αδ. Γεωργιάδης έκαψε τον Π. Καμμένο με τον «Ηλιάτορα», το σκάφος της οικογένειάς του το οποίο επέμενε πως είναι γραμμένο σε υπεράκτια εταιρεία. Τελικά προσάραξαν και οι δύο μαζί στις ξέρες των ελληνικών δικαστηρίων. Ο μεν Π. Καμμένος παραδέχτηκε τα περί offshore, ο δε Αδ. Γεωργιάδης πλήρωσε 15.000 ευρώ για τα «ψεύτης», «κλέφτης», που εκστόμισε. Με τραπεζική επιταγή, προφανώς, γιατί πια κανείς από τους δύο δεν ήθελε να βλέπει τον άλλον.

Και ύστερα, το μένος κυρίευσε τη Ραχήλ Μακρή. Οταν εκείνη σκαρφάλωσε στο κάγκελο της ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης βγήκε στο πάλκο της ολομέλειας, και το σόου ξεκίνησε. «Η εικόνα πάνω στα κάγκελα ήταν απολαυστική!» είπε χαχανίζοντας, και όπως ήταν φυσικό, η κ. Μακρή με το που κατέβηκε από τα κάγκελα, έπιασε το πληκτρολόγιο. «Ακου, φασιστάκο!» του έγραψε στο Τwitter, και μετά βγήκε στα κανάλια, να τον πει «γελοίο» και «ανθρωπάκι». Αλλά ο κ. Γεωργιάδης ποσώς ενοχλήθηκε. Μάλλον γιατί έχει ακούσει και άλλα, πολύ χειρότερα.

Βλέπετε, δεδομένης της ιδιοσυγκρασίας του, αυτό το ρεπορτάζ θα μπορούσε να γεμίσει ολόκληρη την εφημερίδα. Οπότε, καλύτερα να πάμε στο χάιλαϊτ της αδωνικής κόντρας. Είναι το έτος 2010, και καθώς ο Αδ. Γεωργιάδης είναι ακόμη στο ΛΑΟΣ, οι εκλογές πλησιάζουν. Ενας μάνατζερ καλλιτεχνών γλυκοκοιτάζει τις θέσεις στα ψηφοδέλτια του Γ. Καρατζαφέρη, και ο κ. Γεωργιάδης εξανίσταται. «Τι θέλει αυτός στο κόμμα μας;» λέει, και ο μάνατζερ το μαθαίνει. Ισως είναι η μόνη φορά στη μακρά ιστορία του Ηλ. Ψινάκη (γιατί, για κακή τύχη του κ. Γεωργιάδη, αυτός ήταν ο μάνατζερ…) που έδωσε συνέντευξη ειδικά για να «στολίσει» κάποιον: «Το κάνει λες και ανταγωνίζεται τον Ομπάμα;» φώναζε στον δημοσιογράφο. «Κάτσε, μωρή, κάτω! Πατσαβούρα της Βέρμαχτ!». Ο κ. Γεωργιάδης αυτό δεν το βρήκε καθόλου αστείο. Ισως όμως, εκ των υστέρων, να το βρήκαν αστείο οι Ν. Μαζιώτης, Π. Καμμένος και Γιάννα Αγγελοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή