ΠΑΣΟΚ: Η χώρα χρειάζεται εθνική σταθερότητα

ΠΑΣΟΚ: Η χώρα χρειάζεται εθνική σταθερότητα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Κίνητρα που εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και απαξίωση της συνταγματικής νομιμότητας και των δημοκρατικών θεσμών αποδίδει η Χαρ. Τρικούπη στον κ. Αλ. Τσίπρα, ο οποίος χθες συναντήθηκε με τον κ. Κάρ. Παπούλια. Από το ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν την πρόταση του κ. Τσίπρα για εκλογές πριν από την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε σχετική ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν χθες τονίζουν ότι «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά εθνική σταθερότητα, για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Από τη Χαρ. Τρικούπη επιμένουν στην άποψη που έχει από καιρό διατυπώσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ότι ο νέος Πρόεδρος «πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή». Ασκούν ιδιαιτέρως σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι «δεν αντιλαμβάνεται τον θεσμικό ρόλο» του κ. Παπούλια. «Δυστυχώς λοιπόν για τον κ. Τσίπρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «ευτυχώς για τους θεσμούς, και σήμερα ατύχησε. Ισως να του γίνει μάθημα ότι τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας υπερτερούν και δεν ταυτίζονται με τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ».

Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας κινείται ταχέως προκειμένου να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις καθώς, όπως αναφέρουν, «αντιλαμβάνεται ότι μέχρι το φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό». Και τον καλούν να αποδεχθεί «τον διάλογο και τη συνεννόηση» στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα με τους πιστωτές μας.

Στη Χαρ. Τρικούπη υφίσταται, επίσης, ικανοποίηση για τις διήμερες εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του σχεδιαζόμενου, για τα τέλη Ιανουαρίου, συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζουν ότι, παρά τα προβλήματα και την πόλωση, η παρουσία προσώπων από τις παλαιότερες έως και τις νεότερες γενιές του ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει πως υφίσταται περιθώριο για περαιτέρω συσπείρωση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος ανάδειξης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς σε τρίτο πόλο.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν πως τα κόμματα που προσδιορίζονται ως σχηματισμοί της Κεντροαριστεράς και του Κέντρου (ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι», ΔΗΜΑΡ, Μεταρρυθμιστές – κόμμα του κ. Σπ. Λυκούδη) καταγράφουν ένα υψηλότατο διψήφιο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, γεγονός που καταδεικνύει ότι η συνολική δυναμική του χώρου είναι πολύ ευρύτερη και επιβραδύνεται λόγω της διασποράς των ψηφοφόρων.

Παράλληλα τονίζουν ότι, στο πλαίσιο της Δημ. Παράταξης, το ΠΑΣΟΚ διατηρεί την αυτονομία του και τα σύμβολά του, κάτι που, άλλωστε, επισήμανε και ο κ. Βενιζέλος στις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ως «ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων, με μια συνεχή ανοιχτή πρόσκληση και προς τις άλλες δυνάμεις, τη ΔΗΜΑΡ και τις πολιτικές κινήσεις που διαμορφώθηκαν, όπως αυτή του κ. Λυκούδη», περιέγραψε χθες (Mega) τη Δημ. Παράταξη ο κ. Δ. Καρύδης. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης επανέλαβε χθες ότι, προκειμένου να επιτύχει το εγχείρημα (Βήμα FM), «πολλοί πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις προσωπικές στρατηγικές και να πιστέψουν ότι έχει αξία αυτό το εγχείρημα». Εν τω μεταξύ, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου επανήλθε χθες ζητώντας νέο ξεκίνημα του ΠΑΣΟΚ «από το μηδέν, με νέο μητρώο μελών, νέα ηγεσία και νέες διαδικασίες, ώστε φυσικά και κυρίως να έχει ένα νέο σχέδιο θέσεων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή