Φ. Κουβέλης: Σύσκεψη αρχηγών για το χρέος

Φ. Κουβέλης: Σύσκεψη αρχηγών για το χρέος

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αναζητήσουν έναν ελάχιστο κοινό παρανομαστή συνεννόησης ζήτησε ο κ. Κάρ. Παπούλιας από τους κ. Αντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα στις προχθεσινές συναντήσεις που είχε μαζί τους. Τις παραινέσεις του αυτές τις έκανε γνωστές ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συζήτηση που είχε χθες με τον κ. Φ. Κουβέλη, όταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ του είπε ότι ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν να υποβάλει αίτημα να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με στόχο να βρεθεί ένα κοινός τόπος «των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου στη διαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους».

«Η συνεννόηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος του χρέους, αλλά και των άλλων θεμάτων που είναι ανοιχτά και, μάλιστα, θα ήθελα να προσθέσω, των εθνικών μας θεμάτων», τόνισε στην (on camera) απάντησή του ο κ. Παπούλιας και έκρινε σκόπιμο να δημοσιοποιήσει ότι ακριβώς την ίδια σκέψη διετύπωσε προχθές και στους αρχηγούς και των δύο μεγάλων κομμάτων. «Το είπα και στον κύριο πρωθυπουργό και στον κ. Τσίπρα ότι χρειάζεται ένα ελάχιστο συνεννόησης για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων και χαίρομαι γιατί έρχεστε εδώ για να συζητήσουμε ακριβώς τους τρόπους που πρέπει να βρούμε για να πετύχουμε αυτή την ελάχιστη συνεννόηση», κατέληξε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο κ. Κουβέλης θέλησε να αξιοποιήσει την προεδρική αυτή παρέμβαση, εκτιμώντας ότι υιοθετεί το αίτημα της ΔΗΜΑΡ. «Η τεχνητή πόλωση απομακρύνει από την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου […] και έχετε απόλυτα δίκιο όταν επισημαίνετε και την ανάγκη μιας συνεννόησης για τα εθνικά μας ζητήματα», απάντησε στον κ. Παπούλια ο κ. Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας επιπλέον «προκλητική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Τουρκίας να προσβάλλει τη διεθνή νομιμότητα και την ανεξαρτησία της Κύπρου».

Ενδιαφέρον, τέλος, είχε ο εντελώς διαφορετικός τρόπος που σχολιάστηκε η συνάντηση Παπούλια – Κουβέλη στη Συγγρού και την Κουμουνδούρου. Στη Ν.Δ. τόνιζαν ότι «η ΔΗΜΑΡ επιβεβαίωσε και πάλι την πρόθεσή της να αυτοακυρωθεί πολιτικά ευθυγραμμιζόμενη με τον κ. Τσίπρα» και απέφευγαν να μπουν ακόμη και στην ουσία του αιτήματος Κουβέλη, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν «αυτονόητο ότι ο κ. Τσίπρας θα παρίστατο σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια για το δημόσιο χρέος», αλλά προεξοφλούσαν «ως βέβαιη την άρνηση του κ. Σαμαρά να την αποτολμήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή