Ισοβίτης παρίστανε 8 χρόνια τον μοναχό

Ισοβίτης παρίστανε 8 χρόνια τον μοναχό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Αγιον Ορος, παριστάνοντας τον μοναχό, κρυβόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια πρώην υπάλληλος του Δήμου Δάφνης, 48 ετών, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 3 φορές ισόβια για πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση. Εντοπίστηκε μέσα στο πλοίο «Αξιον Εστί» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουρανούπολη – Δάφνη και συνελήφθη στις Καρυές από αστυνομικούς του Α.Τ. Αγ. Ορους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  παρίστανε τον μοναχό και κινείτο στον οικισμό της «Κερασιάς», στη Σκήτη της Αγ. Αννας. Σε βάρος του εκκρεμούσαν συνολικά 13 καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και χρέη προς το Δημόσιο, ενώ του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τρις ισόβια και χρηματικό πρόστιμο 22.420 ευρώ. Στο παρελθόν εργαζόταν ως ελεγκτής εσόδων – εξόδων στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού.

Σε συνεργασία με δύο ακόμα υπαλλήλους του δήμου και έναν υπάλληλο της ΔΟΥ Δάφνης καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 9 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του δήμου. Για να αποφύγει τη σύλληψη μετέβη στο Αγιο Ορος και παρίστανε επί οκταετία τον μοναχό.

Συνελήφθη, τελικά, το μεσημέρι της Δευτέρας στις Καρυές από αστυνομικούς του Α.Τ. Αγίου Ορους. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε ταχύπλοο σκάφος που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο μεταξύ Ουρανούπολης και Δάφνης και τον ακολούθησαν. Συνελήφθη κατά την άφιξή του στην πρωτεύουσα του Αγ. Ορους, τις Καρυές. Επρόκειτο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του σε βάρος του εντάλματος σύλληψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή