Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την καλύτερη μετάφραση ξένου λογοτεχνικού έργου βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας η Χάρις Αλεξίου (φωτ.). Το βραβείο αφορά τη μετάφραση του βιβλίου του Fabien Marsaud «Πάντα ήρωες» (εκδ. Μεταίχμιο) τον Φεβρουάριο του 2014. Στις σελίδες του οι αναγνώστες θα διαβάσουν τη μαρτυρία του Grand Corps Malade, ενός από τους δημοφιλέστερους Γάλλους καλλιτέχνες, ο οποίος εξαιτίας ενός ατυχήματος έμεινε ατελώς τετραπληγικός αλλά ύστερα από ένα χρόνο εντατικής θεραπείας και προσπάθειας κατάφερε να περπατήσει ξανά.

…Πέντε συναυλίες θα δώσει από αύριο το βράδυ στη σκηνή της Αθηναΐδας ο Στέφανος Κορκολής. Μαζί του οι String Demons και η Σοφία Μανουσάκη (4, 5, 13, 19, 20/12, 10.30 μ.μ.). «Φάσμα-Ασμάτων» ο τίτλος της βραδιάς που, όπως λέει ο Στέφανος Κορκολής, είναι ένα «μουσικό φάσμα με άσματα, τραγούδια, μουσικές οι οποίες προέκυψαν από τις εσωτερικές ανάγκες του κάθε δημιουργού».

…Ο γνωστός ανταποκριτής της εφημερίδας Independent στη Μέση Ανατολή Patrick Cockburn  θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα με αφορμή το βιβλίο του που κυκλοφόρησε στα ελληνικά «Η επιστροφή των τζιχαντιστών. Το Ισλαμικό Κράτος και η νέα εξέγερση των σουνιτών» (εκδ. Μεταίχμιο). Μαζί με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα θα μιλήσει την Τρίτη (9/12) στον Ιανό (Σταδίου 24). Με κείμενο γραμμένο εν θερμώ που διατηρεί τον χαρακτήρα του δημοσιογραφικού λόγου, ο Cockburn διαπιστώνει στο βιβλίο του τα δομικά αίτια για την άνοδο των τζιχαντιστών στο Ιράκ και στη Συρία και αποσαφηνίζει τις θεμελιώδεις σταθερές για την ερμηνεία της ραγδαίας ανόδου του ισλαμικού κράτους.

…Σε συνέντευξή του στη δανική εφημερίδα Politiken, ο σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ  δήλωσε ότι δεν πίνει πια ένα μπουκάλι βότκα την ημέρα ούτε παίρνει ναρκωτικά. Είναι ανήσυχος για το αν θα μπορέσει να κάνει άλλες ταινίες και αυτό τον «στοιχειώνει», όπως λέει. Ηταν η πρώτη συνέντευξη που έδωσε από τότε που το Φεστιβάλ Καννών τον απέκλεισε, το 2011, όταν αστειεύτηκε πως ήταν ναζί…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή