ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Ρωμανός: «Να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Η κατάσταση υγείας του γιου μου είναι σε κρίσιμη φάση και όσο περνούν οι μέρες αυξάνονται οι πιθανότητες θανάτου του παιδιού μου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, κατά κύριο λόγο για την κυβέρνηση», δήλωσε ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού, Γιώργος, μετά την συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου.

«Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε λύση στο πρόβλημα. Ζητάω να γίνει δεκτό το αίτημα του παιδιού μου (να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθηνών)» ανέφερε επισημαίνοντας ότι «όλη η κοινωνία ξέρει με ποιανού το μέρος είναι το δίκιο» υποστήριξε ο κ. Ρωμανός, ο οποίος πήγε στη συνάντηση, χωρίς την σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός είπε στον πατέρα του Νίκου Ρωμανού: «Σαν γονιός συμμερίζομαι την αγωνία για την υγεία του παιδιού σας, όμως ως πρωθυπουργός που σέβεται τη διάκριση των εξουσιών δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να παρέμβω στη Δικαιοσύνη».

Στο αίτημα του πατέρα να δοθεί κάποια λύση, ο υπουργός Δικαιοσύνης τού ανέλυσε το νομικό πλαίσιο για υπόδικους και κατάδικους και τον νέο νόμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και του εξήγησε ότι δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να παρέμβει στα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ