Πρόγραμμα Executive Coaching pro bono για στελέχη ΜΚΟ

Πρόγραμμα Executive Coaching pro bono για στελέχη ΜΚΟ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Coaching εκπροσωπεί την κοινότητα του coaching στην Ελλάδα (Hellenic Coaching Association), προωθεί και ενισχύει τον θεσμό και εξασφαλίζει ένα κοινό πλαίσιο για τη νέα επαγγελματική κοινότητα των coaches. Η ευθυγράμμιση με τον διεθνή Κώδικα Δεοντολογίας όπως και η διασφάλιση υψηλών επαγγελματικών προτύπων είναι στους πρωταρχικούς σκοπούς του και διάχυτος στόχος στη λειτουργία του. Ταυτόχρονα όμως διέπεται από αυξημένη κοινωνική υπευθυνότητα και μέσω του coaching, με κάθε δεδομένη ευκαιρία, συνεισφέρει και στην κοινωνία.

Ιδρύθηκε το 2010, είναι μέλος του European Mentoring and Coaching Council (EMCC) και τα μέλη του, εκτός από τους επαγγελματίες coaches, είναι και στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού που μέσα στους οργανισμούς τους λειτουργούν ως εσωτερικοί coaches. Πρόσφατα, στον Ελληνικό Σύνδεσμο Coaching απενεμήθη το Χάλκινο Βραβείο «Ηγεσία & Αριστεία στο Ανθρώπινο Δυναμικό» από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) για τη δράση του «Solidarity Coaching», η οποία συμπλήρωσε ήδη τρία χρόνια λειτουργίας και τα θετικά αποτελέσματα συνηγορούν όχι μόνο στη συνέχιση αλλά και στην επέκτασή της.

Σκοπός της δράσης

Κύριος σκοπός της δράσης αυτής είναι, μέσω εξατομικευμένου εξάμηνου προγράμματος coaching που παρέχεται από εθελοντές έμπειρους coaches μέλη του Συνδέσμου HCA/EMCC, να εκπαιδεύονται και να αναπτύσσονται στελέχη των μη κερδοσκοπικών και μη κυβερνητικών οργανισμών, ώστε να συμβάλλουν αποτελεσματικότερα στην εύρυθμη λειτουργία και στην επίτευξη των κοινωνικών στόχων των οργανισμών τους.

Εως τώρα, έχουν προσφερθεί περισσότερες από 400 ώρες pro bono coaching σε 45 στελέχη που ανήκουν σε 20 φορείς. Και, σύμφωνα με την αξιολόγηση των ίδιων των φορέων που συμμετείχαν, οι κυριότερες βελτιώσεις που καταγράφηκαν ήταν η αύξηση των ικανοτήτων και της απόδοσης του εργαζόμενου, η ανάληψη νέων ρόλων και ευθυνών, η καλύτερη απόδοση της ομάδας μέσω της καλύτερης διαχείρισης διαπροσωπικών σχέσεων.

Το νέο Πρόγραμμα «Solidarity Coaching» για το 2015 που ανακοινώθηκε και διεξάγεται για τετάρτη χρονιά θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο ώς τον Σεπτέμβριο 2015. Απευθύνεται στα διοικητικά στελέχη και στις ομάδες οργανωμένων και δομημένων μη κυβερνητικών και μη κερδοσκοπικών φορέων και περιλαμβάνει εξατομικευμένο πρόγραμμα executive coaching pro bono σε τομέα των ενδιαφερόντων τους – όπως στην ατομική απόδοση, ηγεσία, προαγωγή, επικοινωνία, διαπραγμάτευση, διαπροσωπικές σχέσεις, διαχείριση χώρου εργασίας. Απευθύνεται επίσης και σε εθελοντές coaches που θα ήθελαν να συμμετέχουν εφόσον καλύπτουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και με την αποδοχή της Επιτροπής Αξιολόγησης (www.hca.com.gr).

Συμμετοχή

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος απαιτεί τη συμμετοχή περισσοτέρων των 35 εθελοντών, οι οποίοι και θα καλύψουν θέσεις μελών στις ομάδες σχεδιασμού και έργου στην επιτροπή αξιόλογης και επιλογής των coaches και ως επόπτες. Ως γνωστόν, τα μέλη του Συνδέσμου ακολουθούν συγκεκριμένο Κώδικα Δεοντολογίας και βασίζονται σε βέλτιστες πρακτικές για θέματα επαγγελματισμού, εμπιστευτικότητας, εποπτείας και αναγνώρισης ορίων. Η σχέση μεταξύ των coaches και των coachees είναι αποκλειστικά εμπιστευτική, ενώ οι στόχοι βελτίωσης και ο τρόπος προσέγγισης ορίζονται πάντα από τον ενδιαφερόμενο, ενώ ο επαγγελματίας coach λειτουργεί ως εμπειρογνώμονας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή