Ρεκόρ ελληνικών διακρίσεων στα European Business Awards 2014/2015

Ρεκόρ ελληνικών διακρίσεων στα European Business Awards 2014/2015

4' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

60 Ελληνικές εταιρείες διακρίθηκαν ως National Champions στα φετινά European Business Awards sponsored by RSM 2014/2015!

H RSM Greece, μέλος της RSM International, του 7ου μεγαλύτερου δικτύου Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, αλλά και κύριος χορηγός και υποστηρικτής των European Business Awards για 8η συνεχή χρονιά, ανακοινώνει τις 60 ελληνικές επιχειρήσεις που πέρασαν με επιτυχία την πρώτη φάση του φετινού διαγωνισμού και αναδείχτηκαν «National Champions».

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έλαβαν μέρος συνολικά 24.000 επιχειρήσεις από 33 χώρες της Ευρώπης, 40% περισσότερες από την περσινή χρονιά, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ συμμετοχών για τα τελευταία 8 χρόνια που διεξάγεται ο διαγωνισμός. O Αdrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των European Business Awards sponsored by RSM ανέφερε «Συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις της Ελλάδας που διακρίθηκαν σε National Champions. Η διάκριση σε αυτόν τον ποιοτικά αυστηρό διαγωνισμό όπου το επίπεδο είναι πολύ υψηλό είναι πραγματικά σπουδαίο επίτευγμα. Εύχομαι καλή επιτυχία και στα επόμενα στάδια».

Παράλληλα, η Ελλάδα κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ των National Champions, καθώς ο φετινός αριθμός των διακριθέντων ελληνικών επιχειρήσεων είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά! Οι 60 επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν σε National Champions σε 8 από τις 10 κατηγορίες είναι οι:

The Award for Environmental & Corporate Sustainability

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, BIOGRECO, COSTA NAVARINO, KAFSIS BIO-INDUSTRIES, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ

The UKTI Award for Innovation

AGRINO, COMITECH, ENTRANET, EPSILON NET, EVOMAT, ΚΛΗΜΗΣ, NANOBIONIC, OLYMPIA ELECTRONICS, VERMANTIA, VIOTROS

The Business of The Year Award with Turnover €0- 25m

ALTEX, ANTIPOLLUTION, CAVINO, ΕΨΑ, FEELGOOD ENTERTAINMENT, GRANT THORNTON, LION RENTAL (SIXT GREECE), MEDBEST, ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, VIVA ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

The Business of The Year Award with Turnover €26- 150m

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ, GREEN – GREEK ENVIRONMENTAL & ENERGY NETWORK, ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

The Award For Customer Focus

AGORA FINE GREEK FOODS, BIOMEDICINE, DATA COMMUNICATION, DONUTS DUCK – D.D. FOOD SUPPLIES, DHI GLOBAL MEDICAL GROUP, FOCACCINO, GDS, HELLAS DIRECT, KAYAK, ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΪΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΙΛΥΔΑ, ING GREECE, RETAILWORLD (PUBLIC)

The BP Target Neutral Growth Strategy of the Year Award

AQURANCE, BEETROOT, COFFEE ISLAND, ICAP GROUP, PHARMATHEN

The Import/Export Award

BODYTALK, CHIQUITA HELLAS, PELOPAC, ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT

The RSM Entrepreneur of the Year Award

GENESIS PHARMA, HELLENIC SEAPLANES, ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ "ΒΙΚΟΣ", MIKEL COFFEE COMPANY, ONEX, PALAPLAST, SPETSES MINI MARATHON

Ο Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, αναφέρει: «Μετά τον περσινό τελικό που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και τα τρία βραβεία που κέρδισαν οι Ελληνικές εταιρείες στον τελικό, η Ελλάδα για ακόμα μια φορά συνεχίζει να διακρίνεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η επιτυχία των 60 National Champions αναδεικνύει για άλλη μια φορά την ποιότητα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της χώρας μας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλες τις επιχειρήσεις και θα είμαστε δίπλα τους στα υπόλοιπα στάδια του διαγωνισμού».

Η RSM Greece επιλέγει και προσεγγίζει κάθε χρόνο κατόπιν έρευνας ένα μικρό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων που εφαρμόζουν καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές και επιτυγχάνουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα τους,  με σκοπό να τις ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και τις υποστηρίζει αφιλοκερδώς σε όλα τα στάδιά του. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό και η προβολή ελληνικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών οι οποίοι εργάζονται σκληρά, δημιουργούν και καινοτομούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Οι ελληνικές αυτές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι μπορούν να ανταγωνιστούν επάξια τις επιχειρήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Η αξιολόγηση των εταιρειών που έλαβαν μέρος αλλά και η επιλογή των National Champions πραγματοποιήθηκε από την κριτική επιτροπή των  European Business Awards, η οποία απαρτίζεται από διακεκριμένα άτομα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου της Ευρώπης, όπως οι: Karel De Gucht, Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Yves Leterme, τ.Πρωθυπουργός του Βελγίου, Emil Constantinescu, τ.Πρόεδρος της Ρουμανίας,  Arnold Rüütel, τ.Πρόεδρος της Εστονίας, Petar Stoyanov, τ.Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Jose Aznar, τ.Πρωθυπουργός της Ισπανίας και επιχειρηματίες όπως οι: Peter Brabeck-Lethmathe, τ.CEO της Nestle, Gilbert Ghostine, Διευθ.Σύμβουλος της Diageo Continental Europe, Isidoro Unda, CEO της Atradius, κά.

Αξιοσημείωτη αύξηση παρουσιάστηκε φέτος στις συμμετοχές των κατηγοριών «Business of the Year Award με Κύκλο Εργασιών €0-25m και €150m+» και «Τhe RSM Entrepreneur of the Year Award», ενώ οι 3 κορυφαίοι κλάδοι εταιρειών που είχαν τις περισσότερες συμμετοχές ήταν ο κλάδος της Πληροφορικής, ο Κατασκευαστικός κλάδος και ο κλάδος Τροφίμων και Ποτών. Η απονομή και ο εορτασμός για την επιτυχία των «Εθνικών Πρωταθλητών» της χώρας μας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την RSM Greece και τα European Business Awards το φθινόπωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των National Champions από όλη την Ευρώπη φέτος είναι 709 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 60 προέρχονται από την Ελλάδα, γεγονός που μας τοποθετεί στην 3η θέση στη συνολική κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

Οι 60 Νational Champions πληρούσαν τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια της επιτροπής αξιολόγησης και θα περάσουν στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Στο στάδιο αυτό οι πρωταθλήτριες εταιρείες θα υποβάλλουν μια παρουσίαση τους σε μορφή video διάρκειας 5 λεπτών, η οποία θα συνοδεύει την γραπτή αίτηση που έχουν ήδη συμπληρώσει. Όλες οι εταιρείες θα αξιολογηθούν από τους κριτές οι οποίοι θα αποφασίσουν για τις 100 κορυφαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, στις οποίες θα απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος «Ruban d'Honneur» με βάση τις 10 κατηγορίες των βραβείων. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Φεβρουάριο του 2015 και μετέπειτα θα ακολουθήσει το τρίτο και τελευταίο στάδιο των συνεντεύξεων ενώπιον του πάνελ των κριτών, το οποίο πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα σε γραφεία της RSM.

Το καλοκαίρι του 2015 θα ανακοινωθούν οι τελικοί νικητές της κάθε κατηγορίας στην τελετή απονομής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή