Η Β. Κορέα πίσω από τους χάκερ

Η Β. Κορέα πίσω από τους χάκερ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθόλου αστεία» δεν ήταν η ταινία «The Interview» κατά την οποία υποτίθεται ότι δολοφονείται ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας και θα αποδεικνυόταν πλήρως αποτυχημένη σε περίπτωση που προβαλλόταν εκτός ΗΠΑ. Αυτό προκύπτει από τις ηλεκτρονικές επιστολές των στελεχών της Sony Pictures που διέρρευσαν μετά την επίθεση χάκερ εναντίον της εταιρείας. Η προβολή της ταινίας ματαιώθηκε, αλλά οι έρευνες για την ταυτότητα των ηλεκτρονικών εισβολέων συνεχίζονται, ενώ η επίθεση εναντίον της εταιρείας αντιμετωπίζεται στις ΗΠΑ ως σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Οι χάκερ, πάντως, είχαν προειδοποιήσει την εταιρεία ότι επρόκειτο να συνεχίσουν τις επιθέσεις εάν δεν ματαίωναν την προβολή της ταινίας. Σύμφωνα με αξιωματούχους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, η επίθεση εναντίον της Sony διαπράχθηκε από επαγγελματίες. Τέλος, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, επιβεβαιώνεται ότι πίσω από τη συντονισμένη επίθεση των χάκερ κρύβεται η Βόρεια Κορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή