«Η Συνέντευξη», κάνει τελικά πρεμιέρα

«Η Συνέντευξη», κάνει τελικά πρεμιέρα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Σε 200 επιλεγμένους κινηματογράφους των ΗΠΑ αρχίζει σήμερα να προβάλλεται η κινηματογραφική ταινία «Η συνέντευξη», σύμφωνα με απόφαση της εταιρείας Sony, που υπέκυψε στις έμμεσες πιέσεις του Λευκού Οίκου, ανατρέποντας την αρχική της απόφαση για αναστολή της προβολής. Επαίνους απηύθυνε χθες ο Λευκός Οίκος για την απόφαση της εταιρείας. «Η απόφαση της Sony και των κινηματογράφων θα επιτρέψει στο κοινό να αποφασίσει μόνο του για την αξία του έργου», είπε χθες ο εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα, Ερικ Σουλτς.

Η επίμαχη κωμωδία των δημοφιλών ηθοποιών Τζέιμς Φράνκο και Σεθ Ρόγκεν διηγείται υποθετικό σχέδιο δολοφονίας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, από τη CIA. Η απρόσμενη κρίση ξέσπασε πριν από ένα μήνα, με σημαντική ηλεκτρονική επίθεση εναντίον των δικτύων της εταιρείας Sony. Η επίθεση των χάκερ μετατράπηκε σε οξεία γεωπολιτική αντιπαράθεση.

Την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε εσφαλμένη την απόφαση της Sony να αναστείλει την πρεμιέρα της ταινίας, κόστους 44 εκατομμυρίων δολαρίων, λέγοντας ότι αυτό θα δημιουργούσε προηγούμενο «σύμφωνα με το οποίο κάθε δικτάτορας θα μπορεί να λογοκρίνει την πολιτιστική παραγωγή των ΗΠΑ».

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο, καθώς και αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ, επέκριναν την απόφαση της Sony κατηγορώντας το στούντιο για αυτολογοκρισία.

Οι συνδημιουργοί του έργου, Ρόγκεν και Φράνκο, έλυσαν χθες τη σιωπή τους, μετά την ανακοίνωση της Sony. «Ο λαός μίλησε! Η ελευθερία νίκησε!» είπε ο Σεθ Ρόγκεν. «Νίκη! Ο λαός και ο πρόεδρος μίλησαν!» πρόσθεσε ο Τζέιμς Φράνκο.

Η εταιρεία συμφώνησε με περίπου 200 ανεξάρτητους κινηματογράφους για την προβολή της ταινίας, την οποία οι μεγάλες αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών αποφεύγουν να προβάλουν φοβούμενες επιθέσεις χάκερ. Οι χάκερ αυτοί, που αν παραμένουν ανώνυμοι, εικάζεται ότι είναι Βορειοκορεάτες, απείλησαν με επιθέσεις «τύπου 11ης Σεπτεμβρίου 2001» σε περίπτωση προβολής της κωμωδίας.

Τα εισιτήρια για τη σημερινή προβολή σε πολλούς κινηματογράφους εξαντλήθηκαν χθες μέσα σε λίγα λεπτά, αφότου άνοιξαν τα διαδικτυακά ταμεία.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ εκτιμούσαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι οι απειλές των χάκερ δεν έχουν αξία, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες επιφυλάσσονταν εάν θα εκδώσουν προειδοποιήσεις για ενδεχόμενες επιθέσεις.

Σύμφωνα με αναλυτές της κινηματογραφικής βιομηχανίας, η υπόθεση θα έχει θετική επίπτωση στους ανεξάρτητους κινηματογράφους, που αναμένεται να σημειώσουν εισπράξεις ρεκόρ χάρη στη «Συνέντευξη». Οι ανεξάρτητες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κερδοφορίας, καθώς δεν εξασφαλίζουν τις ταινίες πρώτης προβολής, τις οποίες τα στούντιο διοχετεύουν αποκλειστικά σε συνεργαζόμενους με αυτές κινηματογράφους.

Η υπόθεση

Η υπόθεση της επίμαχης ταινίας εμφανίζει τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο ως πράκτορες που έχουν αναλάβει τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, παριστάνοντας τους δημοσιογράφους του CNN σε αποστολή στην απομονωμένη σταλινική χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή