Προβλήματα σε όλα τη χώρα από την επέλαση του χιονιά

Προβλήματα σε όλα τη χώρα από την επέλαση του χιονιά

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και διακοπή της κυκλοφορίας εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων καταγράφονται σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε πολλά σημεία της χώρας.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ιδιαίτερα θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και φθάνουν τοπικά τα 9 με 10 μποφόρ.

Από τον Πειραιά πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ το δρομολόγιο των υδροπτέρυγων στις 18:00 πιθανόν δεν θα πραγματοποιηθεί.

Κλειστό παραμένει το Ρίο-Αντίρριο, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Καβάλα-Πρίνου, Κεραμωτή-Θάσος και Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό, από το ύψος της Θήβας έως και το Μαρτίνο, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Αντίστοιχα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή της λίμνης Υλίκης.

Υπενθυμίζεται, ότι στην Αττική, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χλμ, δηλαδή από το ύψος της Μάνδρας στο ρεύμα προς τη Θήβα, καθώς και από το 30ό χλμ στο ρεύμα προς Αθήνα, η κυκλοφορία πραγματοποιείται, επίσης, μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ακόμη, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί σε όλο το δημοτικό επαρχιακό και ορεινό δίκτυο του δήμου Μάνδρας, δηλαδή στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων και του Αλεποχωρίου.

Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας- Δερβενοχωρίων, στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης, από το στρατιωτικό νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου και στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 22ο χλμ, δηλαδή από το τελεφερίκ ως το καζίνο, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το πρωί.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα, τις διακοπές κυκλοφορίας και τη χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή