Στόχος Γ. Παπανδρέου η τρίτη θέση στις κάλπες

Στόχος Γ. Παπανδρέου η τρίτη θέση στις κάλπες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του Κινήματος, τις ομιλίες και τις περιοδείες του κ. Γ. Παπανδρέου απασχολείται αυτές τις ημέρες σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα όλη η ομάδα των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού. Από το επιτελείο του κ. Παπανδρέου στην οδό Πειραιώς οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και η γενική γραμμή συνοψίζεται σε δύο σημεία: Πρώτον, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών φιλοδοξεί να είναι το τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Δεύτερον, δεν υπάρχουν διαφορές με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο με τον δρόμο στον οποίο το οδήγησε ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος (στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου δεν χρησιμοποιούν το αρκτικόληκτο ΚΙΔΗΣΟ, αλλά περιγράφουν το νέο κόμμα, μονολεκτικά, ως «το Κίνημα», όπως άλλωστε και η ιστοσελίδα του, www.tokinima.gr), θα βρίσκεται σήμερα στο Αγρίνιο, από όπου θα ξεκινήσει τις προεκλογικές περιοδείες του. Σε επίπεδο ψηφοδελτίων, από το επιτελείο του κ. Παπανδρέου τονίζουν ότι οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων βουλευτών δεν είναι ευρέως γνωστοί, αλλά αποτελούν κυρίως πρόσωπα που έχουν αναφορά και έργο στην τοπική κοινωνία. Στην Πειραιώς έφτασε κάποια στιγμή ένα αίτημα από στελέχη του κόμματος στην Αχαΐα για κάθοδο του κ. Ανδρέα Παπανδρέου, υιού του προέδρου του Κινήματος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να εξετάζεται από τους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Ενδεικτικές της γενικότερης στάσης που θα τηρήσει το Κίνημα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ήταν και οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Φίλ. Σαχινίδη. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, αναφερόμενος στα πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε: «Δεν έχω τίποτε να χωρίσω τώρα με όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως στο μέλλον να ξαναβρεθούμε μαζί». Ο κ. Σαχινίδης περιέγραψε ως βασικό υπεύθυνο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού που οδήγησε στο Μνημόνιο τον κ. Κ. Καραμανλή και «τις ανερμάτιστες πολιτικές του 2004-2009». Και με βάση τη δυναμική που, όπως είπε, καταγράφεται, το Κίνημα «μπορεί να διεκδικήσει και την τρίτη θέση».

Ο κ. Γ. Πεταλωτής σημείωσε χθες (Mega) ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χαμηλά ποσοστά όχι επειδή στήριξε αντιδημοφιλείς πολιτικές, αλλά διότι, όπως είπε, «ταυτιστήκαμε με τη Δεξιά». Ερωτώμενος για τη στάση του κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ουδέποτε αμφισβήτησε την κυβερνητική σταθερότητα, αλλά μόνο «μία φορά καταψήφισε τον νόμο για τις τράπεζες, που ήταν μείζον ζήτημα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή