Στα οχήματα διαφυγής εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Στα οχήματα διαφυγής εστιάζει η ΕΛ.ΑΣ.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για την απόπειρα απόδρασης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού. Χθες το πρωί, σε ερημική περιοχή του όρους Αιγάλεω βρέθηκε από αστυνομικούς της υπηρεσίας ένα κλεμμένο βαν, το οποίο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) προκειμένου να ερευνηθεί. Πρόκειται για ένα Renault Kangoo για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 30ή Δεκεμβρίου 2014 από την οδό Τραλλέων στο Γαλάτσι.

Το όχημα θα χρησιμοποιείτο στην επιχείρηση που είχε σχεδιάσει ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του για την απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας». Θεωρείται πιθανό οι αστυνομικοί να βρήκαν το αυτοκίνητο με βάση χειρόγραφες σημειώσεις στο βιβλίο – χάρτη με το οδικό δίκτυο της Αττικής, το οποίο βρέθηκε στη «γιάφκα» στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., εντός του κλεμμένου βαν δεν υπήρχαν όπλα ή εκρηκτικά. Κατά πληροφορίες βρέθηκαν καλώδια, η ύπαρξη των οποίων δικαιολογείται, καθώς ο νόμιμος ιδιοκτήτης του οχήματος εργάζεται ως ηλεκτρολόγος.

Θεωρείται βέβαιο ότι το κλεμμένο Renault Kangoo θα χρησιμοποιείτο για τη διαφυγή δραπετών προς το κρησφύγετο του Λουτρακίου. Το «σχέδιο Ξηρού» προέβλεπε ότι μετά την απόδραση από τον Κορυδαλλό, μια ομάδα δραπετών θα κατευθυνόταν στην ερημική μονοκατοικία – γιάφκα στην Περαχώρα Λουτρακίου και μια δεύτερη σε κατάλυμα εντός του Λεκανοπεδίου, που όμως δεν έχει βρεθεί ακόμα και αναζητείται.

Εκτός του Renault Kangoo η Αντιτρομοκρατική έχει εντοπίσει δύο ακόμα κλεμμένα αυτοκίνητα στο προαύλιο του καταλύματος στην Περαχώρα Λουτρακίου. Το ένα από αυτά, ένα λευκό βαν Mitsubishi, είχε κλαπεί τον Ιούνιο από περιοχή της Αττικής και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές θα χρησιμοποιείτο ως το αυτοκίνητο – βόμβα που θα εκρήγνυτο έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού. Το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν ένα μαύρο τζιπ Suzuki που θα χρησιμοποιείτο για κάποια ή κάποιες από τις μετακινήσεις των δραστών. Περιγράφηκε από αστυνομικό που μετέχει στην έρευνα ως «όχημα μεταφοράς προσωπικού».

Σημειώνεται ότι εκτός των δύο κλεμμένων αυτοκινήτων, στη γιάφκα του Λουτρακίου βρέθηκαν και δύο πλαστές πινακίδες με αριθμούς κυκλοφορίας ΥΖΗ-2569 και ΥΡΧ-4397. Σε ό,τι αφορά την 22χρονη καταζητούμενη συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού Αγγελική Σ. (μίσθωσε το κατάλυμα στο Λουτράκι) φέρεται αρχικά να συμμετείχε στο δίκτυο υποστήριξης μελών της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνδέεται με 31χρονο αντιεξουσιαστή που δικάζεται ως μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», κατηγορούμενο για το επονομαζόμενο «Σχέδιο Φοίνικας». Αντίστοιχα, πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. συνδέουν τον 30χρονο που φέρεται να νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου με παλαιότερη ενέργεια της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Δακτυλικά αποτυπώματα του Χριστόδουλου Ξηρού βρέθηκαν στα καλάσνικοφ της Αναβύσσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή