Τακτικές επισκέψεις σε βαρυποινίτη

Τακτικές επισκέψεις σε βαρυποινίτη

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 54χρονος Χρήστος Π. υπηρετούσε στην ΕΚΑΜ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αποτάχθηκε μετά τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2002 για ανάμειξή του σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Τότε, αστυνομικοί είχαν βρει στην κατοχή του αρχαία κειμήλια και στο σπίτι του στη Μάνη μια επιτύμβια στήλη.

Τα χρόνια πριν από την πρώτη σύλληψή του ο 54χρονος είχε υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στο ελληνικό προξενείο στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Την περίοδο εκείνη πιθανολογούν οι αστυνομικοί ότι απέκτησε επαφές με μέλη κυκλωμάτων διακίνησης όπλων και πυρομαχικών.

Ο 54χρονος συνελήφθη εκ νέου τη 14η Νοεμβρίου του 2013 για συμμετοχή σε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων. Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014 μετά την κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων, τριών φορτηγών και ενός ταχύπλοου στην περιοχή «Κότρωνα» της ανατολικής Μάνης.

Για συμμετοχή στο κύκλωμα είχαν κατηγορηθεί, εκτός του 54χρονου Χρήστου Π., ένας ακόμη πρώην αστυνομικός, καθώς επίσης ένας ειδικός φρουρός και δύο εν ενεργεία υπαξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο 54χρονος είχε κριθεί προφυλακιστέος για τη συμμετοχή του στο κύκλωμα και αποφυλακίστηκε το περασμένο καλοκαίρι. Αστυνομική πηγή δήλωσε χθες στην «Κ» ότι αποτυπώματά του δεν έχουν βρεθεί σε κάποιο από τα δύο κρησφύγετα του Χριστόδουλου Ξηρού και των συνεργών του σε Ανάβυσσο και Λουτράκι. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ισχυρές ενδείξεις για ανάμειξή του στην υπόθεση (στον ρόλο του προμηθευτή όπλων και πυρομαχικών) προκύπτουν από επαφές και επικοινωνίες που είχε τους μήνες που προηγήθηκαν των συλλήψεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, αξιωματικός που προΐσταται των ερευνών δήλωσε στην «Κ» ότι ο απότακτος αστυνομικός πραγματοποιούσε τακτικές (ανά δεκαήμερο) επισκέψεις σε γνωστό βαρυποινίτη που κρατείται στις φυλακές Δομοκού, μετάγεται τακτικά στον Κορυδαλλό και φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., να χρηματοδότησε και να συντόνισε το σχέδιο απόδρασης των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Εξάλλου, επαφές του συγκεκριμένου βαρυποινίτη με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν αποκαλυφθεί ήδη από την περίοδο πριν από τη φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Γενάρη του 2014. Ο συνήγορος υπεράσπισης του απότακτου αστυνομικού κ. Βασ. Καπερνάρος δήλωσε χθες στην «Κ» ότι στη δικογραφία δεν υπήρχαν μέχρι χθες στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα ή τηλεφωνικές συνομιλίες που να εμπλέκουν τον 54χρονο στην υπόθεση Ξηρού. Προσέθεσε ότι ως βασικό ενοχοποιητικό στοιχείο εμφανίζεται η σχέση του με τον 37χρονο Αλβανό που έχει παρουσία στη γιάφκα της Αναβύσσου και τον οποίο απασχολούσε ο 54χρονος σε αγροτικές εργασίες στη Μάνη.

Η διπλή δολοφονία

Σημειώνεται ότι εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. πιθανή εμπλοκή του αλλοδαπού στην υπόθεση δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της Τ.Ο. στο Ν. Ηράκλειο. Ωστόσο, αστυνομική πηγή διευκρίνισε ότι δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει έμμεσα ή άμεσα με την υπόθεση. Συμπληρωματικά, αναφέρεται ότι ο 37χρονος αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2013, ενώ η δολοφονία των δύο νεαρών χρυσαυγιτών είχε σημειωθεί το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Την ευθύνη της διπλής δολοφονίας είχε αναλάβει οργάνωση με την επωνυμία «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις». Πάντως, ως ύποπτος για τη διπλή δολοφονία είχε θεωρηθεί 31χρονος με το προσωνύμιο «Πιτσίλας», που επίσης εφέρετο ως «δεξί χέρι» του γνωστού βαρυποινίτη των δυτικών προαστίων. Περιέργως, ο 31χρονος, που είχε αρχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. ως ύποπτος για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών, εκτελέστηκε εν ψυχρώ τον περασμένο Μάιο, έξω από ταχυφαγείο στην πλατεία του Κορυδαλλού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή