Στα ίχνη ενός ακόμα συνεργού του Ξηρού

Στα ίχνη ενός ακόμα συνεργού του Ξηρού

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαρτυρίες που αποκαλύπτουν προσπάθεια της καταζητούμενης συνεργού του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελικής Σπ., 22 ετών, να αγοράσει χημικά για την κατασκευή εκρηκτικών, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τις δύο νέες συλλήψεις ατόμων για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για 54χρονο απότακτο αστυνομικό και 37χρονο υπήκοο Αλβανίας, που απολογούνται σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή. Από δύο καταθέσεις υπαλλήλων σε κατάστημα πώλησης χημικών στη Ν. Χαλκηδόνα προκύπτει ότι η 22χρονη πήγε να αγοράσει μεγάλη ποσότητα νιτρομεθάνιο, για την κατασκευή εκρηκτικών. Προφασίστηκε ότι «τα χρειάζεται θείος της στην Εύβοια που ασχολείται με τον μοντελισμό».

Οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με λεπτομέρεια τη συνεργό του Ξηρού, η οποία είχε, όπως λένε, άλλη εμφάνιση από αυτή στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, με ξανθά μαλλιά και μαύρη κορδέλα. Οπως κατέθεσαν, τα χημικά δεν αγοράστηκαν διότι δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται υλικό από τις κάμερες του καταστήματος. Η 22χρονη φέρεται τελικά να προμηθεύτηκε νιτρομεθάνιο από κατάστημα στον Πειραιά.

Σημαντικότατο επίσης είναι το στοιχείο που προκύπτει από την κατάθεση του ιδιοκτήτη αποθήκης στον Ασπρόπυργο, ο οποίος υπέδειξε ως συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού ένα ακόμα άτομο. Πρόκειται για 55χρονο κάτοικο Κορωπίου με στοιχεία ταυτότητας Απόστολος Π. που κατά τον μάρτυρα «είχε ύψος 1,75, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, αδύνατος και με ανοιχτόχρωμο δέρμα». Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον 55χρονο σε φωτογραφία που του επέδειξαν οι αστυνομικοί. Οπως προκύπτει από άλλα στοιχεία της δικογραφίας, πρόκειται για σεσημασμένο και γνωστό στις διωκτικές αρχές άτομο το οποίο και αναζητείται. Σχετικά με τη δράση του, από μαρτυρίες προκύπτει ότι πρόκειται για το άτομο που νοίκιασε εκτός από την αποθήκη στον Ασπρόπυργο και το κρησφύγετο στην Περαχώρα Λουτρακίου.

Στη δικογραφία υπάρχουν ακόμα καταθέσεις οδηγών ταξί που μετέφεραν την 22χρονη Αγγελική Σπ. από το κρησφύγετο του Λουτρακίου στον Σταθμό των ΚΤΕΛ του Ισθμού και στον σταθμό του προαστιακού στην Κόρινθο. Μάλιστα, ένας από τους οδηγούς ταξί κατέθεσε ότι μετέφερε με το ταξί του εύσωμο άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήθελε να μεταβεί στην Αθήνα για να αγοράσει ανταλλακτικό αυτοκινήτου. Για τους δύο συλληφθέντες στην επιχείρηση της Τρίτης στη Μάνη, αστυνομικός καταθέτει ότι ο 37χρονος Αλβανός γνωρίστηκε με μέλη της «Συνωμοσίας» και άτομα του «κοινού» εγκλήματος το διάστημα της κράτησής του στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού υπό την καθοδήγηση του 54χρονου απότακτου αστυνομικού που ήταν επίσης έγκλειστος στη φυλακή.

Τέλος, συμπεριελήφθη στη δικογραφία έγγραφο με ημερομηνία 12 Ιανουαρίου σύμφωνα με το οποίο δακτυλικό και παλαμικό αποτύπωμα του 37χρονου βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή