Αρνούνται κάθε ανάμειξη οι δύο συλληφθέντες

Αρνούνται κάθε ανάμειξη οι δύο συλληφθέντες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέτοιμοι να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, παραβάσεις του νόμου περί όπλων σε βαθμό κακουργήματος και άλλες, εμφανίστηκαν χθες ενώπιον του ειδικού ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.

Και οι δύο αρνούνται ανάμειξη και συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις και επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, με την προβολή κάποιων επιχειρημάτων να αιτιολογήσουν την όποια εμπλοκή τους στην υπόθεση. Ο ένας από τους δύο, ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, που αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τον Χριστόδουλο Ξηρό, υπέβαλε χθες στον ανακριτή κ. Ευτύχιο Νικόπουλο αίτημα να βεβαιωθεί εγγράφως από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατήθηκε ο ίδιος όσο έμεινε στη φυλακή, προκειμένου να καταδείξει, όπως ισχυρίζεται, ότι δεν γνώριζε τον Ξηρό ούτε έτυχε να κρατηθεί στην ίδια πτέρυγα, ώστε να αναπτυχθεί σχέση ή συνάφεια μεταξύ τους. Ο απότακτος αστυνομικός, που κατηγορείται ως συνεργός του Ξηρού, είχε κρατηθεί στον Κορυδαλλό για μικρό χρονικό διάστημα, από τον Δεκέμβριο του 2013 ώς τον Ιανουάριο του 2014.

Γνωστοί από τη φυλακή

Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, αλβανικής υπηκοότητας, η υπερασπιστική του γραμμή κατατείνει στην αποδοχή μόνον της κατηγορίας για υπόθαλψη του Ξηρού, ενώ αρνείται τις βαρύτατες κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι γνώριζε τον Ξηρό από τις φυλακές, όπου και αυτός κρατήθηκε, και ο οποίος τον είχε συνδράμει προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα που είχε με εξαρτήσεις ουσιών.

Σε ανταπόδοση αυτής της συνδρομής, όπως δηλώνει, όταν βρέθηκε εκτός φυλακής, δέχθηκε να βοηθήσει τον Ξηρό και να ενοικιάσει, για να τον διευκολύνει να κρυφτεί, το κρησφύγετο της Αναβύσσου.

Και οι δύο θα προσέλθουν στον ειδικό ανακριτή για την τρομοκρατία σήμερα το πρωί προκειμένου να απολογηθούν, ενώ οι έρευνες των διωκτικών και δικαστικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που θεωρούνται κρίσιμοι κρίκοι στη μεγάλη αλυσίδα της τρομοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή