Τι απέγιναν τα λύτρα του Παναγόπουλου

Τι απέγιναν τα λύτρα του Παναγόπουλου

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκαλυπτικές είναι οι καταθέσεις της εξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού για την οικονομική δυνατότητα των βαρυποινιτών, καθώς, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά δίδει την πληροφορία ότι τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου υπάρχουν και βρίσκονται καλά φυλαγμένα.

Συγκεκριμένα, σε μία από τις πολλές καταθέσεις της αναφέρει ότι «τα έχει γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη» χωρίς να τον κατονομάζει και προσθέτει σημαντικές πληροφορίες για συγκεκριμένο ποσό, περίπου 1,25 εκατ. ευρώ, που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τη μεσολάβηση του πατέρα του Γιάννη Σκαφτούρου που χθες απολογήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα  χρήματα  αυτά θα τα έβαζε, όπως  λέει  η εξαδέλφη του, ο Βλαστός για να αγοράσουν μαζί με τον Σκαφτούρο που θα έβαζε άλλα τόσα, ένα πλοίο για διακίνηση λαθρομεταναστών, προσδοκώντας σε κέρδη της τάξεως των 35.000 ή 70.000 ευρώ τον μήνα ο καθένας!

Τα λεφτά, άλλωστε, αποτέλεσαν και την αιτία που ο Βλαστός τη στοχοποίησε όταν ενημερώθηκε από συνεργάτιδά τους ότι έλειπαν 250.000 ευρώ από εκείνα που της είχε εμπιστευθεί να του φυλάει.

Οι απειλές, οι εκβιασμοί εις βάρος της και η απόπειρα να τινάξει το σπίτι της στον αέρα την οδήγησαν στις διωκτικές αρχές, όπου για να αμυνθεί, αναγκάστηκε να προβεί σε αποκαλύψεις.

Οι καταθέσεις του που επιβεβαιώνονται σε πολλά σημεία από τις καταγραφές που η ίδια διατηρούσε σε ατζέντες της των τελευταίων χρόνων αποτελούν σημαντικά στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, που βρίσκεται πλέον στα χέρια ειδικών ανακριτών διαφθοράς.

Η πρώην σύζυγος

Χθες, ενώπιόν τους απολογήθηκαν συνολικά έξι άτομα, με περιφερειακό ρόλο στη δράση της οργάνωσης και όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσά τους η πρώην σύζυγος Βλαστού, Ιωάννα Χήρα, στην οποία επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν 332.000 ευρώ. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι προέρχονταν από πωλήσεις ακινήτων της οικογένειας Βλαστού και είχε αναλάβει τη φύλαξή τους.

Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν και οι γονείς του Γιάννη Σκαφτούρου, που είχαν μεταφέρει σημαντικά χρηματικά ποσά για φύλαξη από τα λύτρα Παναγόπουλου, με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση να εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Παράλληλα, χθες ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους και άλλα τρία άτομα, ο Ευστάθιος Πανάγου, ο Γεώργιος Βερεσές και ο αλλοδαπός Σαΐντ Ασφαργιάν, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί όπλων ή συνέδραμαν τον Βλαστό και βοήθησαν στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί η άλλοτε στενή συνεργάτις του Βλαστού, Παναγιώτα Καρπούζου, ο ρόλος της οποίας περιγράφεται ως σημαντικός στην πολυσέλιδη δικογραφία.

Σχεδίαζαν απαγωγή υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους

Την αρπαγή για λύτρα υψηλόβαθμου στελέχους της Alpha Βank σχεδίαζαν το 2012 ο Π. Βλαστός και η πρώην ερωμένη του και κατηγορούμενη για συμμετοχή στο κύκλωμα Παναγιώτα ή «Πένυ» Καρπούζου. Το σχέδιο αρπαγής του «Μπούμπι», όπως τον αποκαλούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες, εγκαταλείφθηκε μετά τη διακοπή της ερωτικής σχέσης των δύο, εξαιτίας παράλληλης σχέσης που διατηρούσε ο Βλαστός με τη δικηγόρο του. Από τις καταθέσεις της 35χρονης μάρτυρος προκύπτει ανάμειξη στην υπόθεση και μιας ακόμα γυναίκας, ονόματι Μαρίας Μουζακίτη, 36 ετών: «Η Καρπούζου με τη Μουζακίτη προσπάθησαν να παρακολουθήσουν στέλεχος της Alpha Bank για να το δαγκώσουν. Δηλαδή, η Μουζακίτη θα “πλασάρονταν” σε αυτόν, θα προσπαθούσε να κάνει ερωτική σχέση μαζί του για να τον βγάλει φωτογραφίες και στη συνέχεια να σχεδιάσουν τρόπο να του πάρουν τα λεφτά. Το άτομο το φώναζαν κωδικοποιημένα “Μπούμπι”». Η ξαδέλφη Βλαστού κατέθεσε ότι η Καρπούζου μίσθωσε για τις ανάγκες της παρακολούθησης του στελέχους της τράπεζας ένα Golf και ότι είχε συντάξει κείμενο με παραλήπτη τον Βλαστό που έλεγε: «Πήγαμε στην Ηρώδου Αττικού όπως είπαμε… Παρακολουθήσαμε το αυτοκίνητο όπως είχαμε πει. Φύγαμε αργά. Εγώ ήμουν στη μία μεριά του γκαράζ της Ηρώδου Αττικού και η Μαρία στην άλλη. Το νούμερο του αυτοκινήτου που μου δώσατε ήταν λάθος. Συνεννόηση γ… Απορώ πώς θα πετύχει η επιχείρηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή