Ο Γ. Σμπώκος και το «χαρτζιλίκι»

Ο Γ. Σμπώκος και το «χαρτζιλίκι»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Την πρώτη έκρηξη στο σπίτι του Σμπώκου στην Κηφισιά μου είπε ο Βλαστός ότι την έβαλε ο Γιάννης Σκαφτούρος, αλλά επειδή δεν μένει κανείς εκεί, ο Σμπώκος δεν φοβήθηκε και θα έπρεπε μετά να βάλει στην αδελφή του βόμβα γιατί μόνο έτσι θα φοβηθεί και θα δώσει τα χρήματα στον Σκαφτούρο, 2 με 3 εκατ. ευρώ». Αυτό κατέθεσε την 1η Ιανουαρίου 2015 στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών η 35χρονη ξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού σχετικά με τις τρεις εκρήξεις βομβών εις βάρος του έγκλειστου πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου και συγγενών του, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2014. Η μάρτυρας υποστήριξε ότι «ο Παναγιώτης Βλαστός μου είχε πει σε επισκεπτήρια ότι ο Σμπώκος είχε πάρει χρυσό αξίας 500 ή 700 εκατ. ευρώ από ελβετικές τράπεζες και τα λεφτά αυτά ήταν από μίζες (…). Το ότι ο Σμπώκος είχε τόσο πολλά λεφτά το είχε μάθει ο Βλαστός από κρατούμενους στη ΣΤ΄ πτέρυγα της φυλακής Κορυδαλλού».

Στην πολυσέλιδη δικογραφία υπάρχει κατάθεση του Σμπώκου (με ημερομηνία 8/1/2015) στην οποία ανέφερε ότι σε συνάντησή του με τον Βλαστό ο τελευταίος τον είχε προτρέψει να δώσει ένα «χαρτζιλίκι» στον Σκαφτούρο για να μη γίνει κάποιο «ατύχημα». Τη 18η Αυγούστου ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών είχε στείλει επιστολή στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας του να λάβει μέτρα για την προστασία της οικογενείας του.

Για τα πρόσωπα με τα οποία ο Βλαστός διατηρούσε επαφές εντός της φυλακής η 35χρονη μάρτυρας είπε στους αστυνομικούς: «Για τον κρατούμενο Σπανό (σ.σ.: πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΤΕΚΑ Γιώργο Σπανό) μου είπε ο Π. Βλαστός ότι έχει βάλει άτομα και τον παρακολουθούσαν. Για τον κρατούμενο Λαυρεντιάδη ο Βλαστός μου είπε ότι είναι απατεώνας (…) και ότι πλήρωσε τον Τράγκα για να βγάλει ότι είναι άρρωστος και να κάνει κάποιες εκπομπές γι’ αυτόν στην τηλεόραση». Επιπλέον, δήλωσε ότι για την εκβίαση του Σμπώκου πληροφορίες στον Σκαφτούρο έδωσε ο έγκλειστος πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος. Σύμφωνα με τη μάρτυρα, πληροφορίες σχετικά με το ποιος από τους κρατουμένους στη ΣΤ΄ πτέρυγα έχει πολλά λεφτά έδινε στον Βλαστό ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην στέλεχος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (κατηγορείται για μίζες 17 εκατ. ευρώ) με τη βοήθεια σωφρονιστικού υπαλλήλου ονόματι «Γιώργος». Ο τελευταίος φέρεται να ήταν γνωστός του 54χρονου πρώην αστυνομικού Χρήστου Πατουχέα, που κατηγορείται και ως τροφοδότης με εκρηκτικά της ομάδας Βλαστού, αλλά και του Χριστόδουλου Ξηρού!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή