Ακαρπη η συνάντηση του κ. Τσίπρα με Στ. Θεοδωράκη

Ακαρπη η συνάντηση του κ. Τσίπρα με Στ. Θεοδωράκη

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στήριξη του «Ποταμιού», βολιδοσκοπώντας ακόμη και το ενδεχόμενο να αναλάβει και συγκεκριμένο ρόλο στη νέα κυβέρνηση, διερεύνησε κατά πληροφορίες χθες βράδυ ο κ. Αλ. Τσίπρας, αλλά ο κ. Στ. Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχε με τον νέο πρωθυπουργό φέρεται να απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ενεργής συμμετοχής του στο υπό διαμόρφωση υπουργικό σχήμα. Και ως κεντρικό λόγο επανέλαβε τη θέση αρχής που έχει ήδη από την προεκλογική περίοδο έναντι των ΑΝΕΛ και την οποία διατύπωσε δημοσίως και χθες. «Ο κύριος Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές και αντιευρωπαϊκές απόψεις στην Ελλάδα και αναρωτιόμαστε, νομίζω όχι μόνο εμείς αλλά και χιλιάδες άνθρωποι που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη του κ. Τσίπρα μαζί του», δήλωσε ήδη από το μεσημέρι ο κ. Θεοδωράκης.

Κατά πληροφορίες, ωστόσο, η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη δεν απεδείχθη εντελώς ατελέσφορη. Διότι μπορεί μεν ο επικεφαλής του «Ποταμιού» να απέρριψε τη βολιδοσκοπική πρόταση να εμπλακεί στην κυβέρνηση (η πρόταση του κ. Τσίπρα αφορούσε το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο), αλλά δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του κόμματός του στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης που προτίθεται να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Θα περιμένουμε να δούμε ποιες είναι οι θέσεις και οι διεκδικήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αναλόγως θα πράξουμε», είπε μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι για να δώσει το πράσινο φως για τη σύμπραξη του κόμματός του στις συζητήσεις με τους εταίρους θα πρέπει εξ αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει δεσμευθεί ότι δεν θα διακυβεύσει την ομαλή πορεία της χώρας εντός του ευρώ.

Νωρίτερα και άλλα στελέχη του «Ποταμιού» είχαν όχι μόνον αποκλείσει κάθε περίπτωση συμμετοχής του κόμματός τους στη νέα κυβέρνηση, αλλά και το ενδεχόμενο να της δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης. «Σε αυτό το έκτρωμα που πρόκειται να ανακοινωθεί είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε ενδεικτικά ο κ. Γρ. Ψαριανός.

Σύσκεψη

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι στην παρθενική σύσκεψη που έγινε το πρωί στη Σεβαστουπόλεως με αρκετούς από τους 17 νεοεκλεγέντες βουλευτές του «Ποταμιού» (Παν. Καρκατσούλης, Γρ. Ψαριανός, Χάρης Θεοχάρης, Γ. Αμυράς Αντ. Λυμπεράκη, Σπ. Λυκούδης, Χρ. Ταχιάου, Στ. Αντωνάκου, Ν. Ορφανός και κ. Γ. Μαυρωτάς) η διαπίστωση στην οποία συμφώνησαν οι περισσότεροι ήταν ότι και μόνον η επιλογή του κ. Τσίπρα να απευθυνθεί πρώτα στον κ. Καμμένο πριν καν διερευνήσει τις προθέσεις του «Ποταμιού» είναι επιβεβαιωτική της αλλοπρόσαλλης στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ που μπορεί πλέον να αποδειχθεί και άκρως επικίνδυνη για τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή