ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λίκανεν: Χωρίς παράταση η ΕΚΤ δεν μπορεί να δανείσει τις ελληνικές τράπεζες

REUTERS

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την συμφωνία για παράταση στο υπάρχον πρόγραμμα της Ελλάδας και μετά τον Φεβρουάριο θέτει το μέλος της ΕΚΤ, Ερκι Λικανεν, ως προϋπόθεση για περαιτέρω δανεισμό των ελληνικών τραπεζών.

Αν δεν υπάρξει συμφωνία για παράταση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας μέχρι τον Φεβρουάριο, τότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει να δανείζει τις ελληνικές τράπεζες, τόνισε ο Φινλανδός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Εμείς (στην ΕΚΤ) έχουμε τη δική μας νομοθεσία και θα ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτήν... Τώρα, η παράταση του ελληνικού προγράμματος θα λήξει στο τέλος Φεβρουαρίου και έτσι πρέπει να βρεθεί κάποια λύση, ειδάλλως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δανείζουμε», διευκρίνισε, προσθέτοντας:

«Δεν πιστεύω πως μπορούμε να κρυφτούμε από τις πραγματικότητες στην οικονομία».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με πιθανό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο κ. Λίκανεν σημείωσε πως έχει ήδη πραγματοποιηθεί μια σημαντική αναδιάρθρωση χρέους των ιδιωτών πιστωτών.

«Η ΕΚΤ δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει απευθείας ένα κράτος, κάτι που θα ισοδυναμούσε με κούρεμα στην παρούσα φάση», κατέληξε.
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ