Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύχθηκαν δημοτικές και τοπικές κοινότητες δήμων της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το δημοτικό διαμέρισμα Πλάκας Καλαβρύτων, μετά τις σοβαρές καταστροφές που σημειώθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και την έντονη βροχόπτωση.

Σε ασφαλή μέρη έχουν μεταφερθεί κάτοικοι της κοινότητας Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας, η οποία ήταν αποκλεισμένη, λόγω των κατολισθήσεων, από χθες το απόγευμα.

Συνεργεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας, με τη βοήθεια ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ, κατάφεραν να ανοίξουν τον δρόμο που οδηγεί στην κοινότητα και έτσι έγινε δυνατή η απομάκρυνση των κατοίκων. Πριν ανοίξει ο δρόμος, ελικόπτερο μετέφερε στη Ναύπακτο μία ασθενή, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, τα σοβαρότερα προβλήματα υπάρχουν στην ορεινή Ναυπακτία και στον δήμο Θέρμου. Μάλιστα, μεταφέροντας την εικόνα των προβλημάτων, τόνισε πως είναι τόσο έντονα τα φαινόμενα των κατολισθήσεων στο οδικό δίκτυο, όπου κάθε 100 ή 500 μέτρα καταγράφεται και μία κατολίσθηση.

Νωρίτερα, τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν από το χωριό Κλεπά Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο έχει αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Ναύπακτο με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Η διάθεση του ελικοπτέρου έγινε μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Ειδικότερα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενέκρινε τα αιτήματα που υπεβλήθησαν από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για τους εξής δήμους της Αιτωλοακαρνανίας:

Δήμος Μεσολογγίου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Ευηνοχωρίου, Κατοχής και Λεσινίου.

Δήμος Αγρινίου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Παρακαμπυλίων, Παναιτωλίου, Παραβόλας, Μακρυνειας και Αρακύνθου.

Δήμος Αμφιλοχίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Πατιόπουλου, Αγριδίου, Εμπεσού, Σταθά, Αμοριανών, Ποδογόρας, Αγριδίου, Πετσάλια και Φράγκου.

Δήμος Θέρμου: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Αργυρού, Πηγαδίου, Θεοτόκος, Χαλικίου, Κόνισκας, Διπλατάνου, Αμβρακιάς και Κοκκινόβρυσης.

Δήμος Ναυπακτίας: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές ενότητες Κλεπά, Γραμμένη Οξυά, Λευκά, Μανδρινή, Καλλονή, Κυδωνιά, Γρηγόρι, Ελατόβρυση, Τερψιθέα, Κοκκινοχώρι, Ασπριά και Αμπελακιώτισσα, καθώς και η δημοτική ενότητα Πυλήνης.

Επίσης, εγκρίθηκε το αίτημα και κρίθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το δημοτικό διαμέρισμα Πλάκας του δήμου Καλαβρύτων, ύστερα από τα σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα που ξεκίνησαν το περασμένο και εξακολουθούν να συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποκαθίστανται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Επεσε γέφυρα στη Γορτυνία

Λόγω πτώσης γέφυρας και υποχώρησης τμήματος του οδοστρώματος από την κακοκαιρία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Περδικονερίου-Φτεριάς στη Γορτυνία, με σκοπό την πρόληψη ατυχημάτων.

Η σφοδρή κακοκαιρία με τους δυνατούς ανέμους και κυρίως τη συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών, έχουν δημιουργήσει μικροπροβλήματα με πτώσεις δένδρων, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και σε πολλές καλλιέργειες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή