6 tips για υγιή δόντια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να χτενίζουμε τα μαλλιά μας ή να γυμναζόμαστε καθημερινά, όμως συχνά αμελούμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας επιμελώς.  Σύμφωνα με τους οδοντιάτρους αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα αφού το βούρτσισμα των δοντιών λειτουργεί προληπτικά. Αποφύγετε τις παρακάτω 6 κακές συνήθειες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των δοντιών σας:

1.Δεν πλένετε τα δόντια σας/ δεν χρησιμοποιείτε νήμα δοντιών: Όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να βουρτσίζουμε καθημερινά τα δόντια μας και να χρησιμοποιούμε νήμα δοντιών αλλά λίγοι το κάνουν δύο φορές την ημέρα, όπως συνιστούν οι οδοντίατροι. Το στόμα μας είναι γεμάτο βακτήρια και κάποια μπορεί να δημιουργήσουν πλάκα, για αυτό είναι απαραίτητο να μην αμελούμε τη σωστή στοματική υγιεινή.

2.Δεν επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρο: Ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με τα δόντια σας καλό είναι να κάνει καθαρισμό δοντιών τουλάχιστον μια φορά το χρόνο.

3. Βουρτσίζετε τα δόντια σας λάθος: Οι κινήσεις που πρέπει να κάνετε με την οδοντόβουρτσα είναι προτιμότερο να είναι κυκλικές και χωρίς μεγάλη ένταση. Επίσης δεν πρέπει να αμελείτε τα ούλα και το πίσω μέρος των δοντιών.

4.Κακομεταχειρίζεστε τα δόντια σας! Ανοίγετε τη σακούλα των τσιπς με τα δόντια ή τρώτε τα νύχια σας; Μπορεί τα δόντια να είναι αρκετά σκληρά, αλλά όσο μεγαλώνουμε οι άκρες των δοντιών γίνονται πιο ευαίσθητες σε τραυματισμούς.

5.Μασάτε… πάγο! Αν μασάτε σκληρά τρόφιμα,πάγο ή μικρά κόκκαλα από το φαγητό σας υποβάλλετε τα δόντια σας σε μεγάλη πίεση που μπορεί να επηρεάσει τον σμάλτο των δοντιών.

6.Πίνετε συχνά ροφήματα με ζάχαρη: Όσο συχνά κι αν βουρτσίζετε τα δόντια σας αν ταυτόχρονα καταναλώνετε ζάχαρη όλη μέρα, τότε ‘ανανεώνετε’ τα βακτήρια που μπαίνουν στο στόμα σας. Καλό είναι μετά από κάθε ρόφημα ή γεύμα με ζάχαρη να πλένετε τα δόντια σας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή