Μέτωπο με τη Ν.Δ. ανοίγει το ΠΑΣΟΚ

Μέτωπο με τη Ν.Δ. ανοίγει το ΠΑΣΟΚ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Αντ. Σαμαρά και της Ν.Δ. γενικότερα εξαπολύει η Χαρ. Τρικούπη, με αφορμή τη χθεσινή αποστροφή του πρώην πρωθυπουργού περί «χάους» το οποίο παρέλαβε τον Ιούνιο του 2012. Παράλληλα, από το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύουν τη σημασία που έχει για την τρέχουσα συγκυρία η δημιουργία Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, κάτι που, άλλωστε, αποτελεί πάγια πρόταση του κ. Ευάγγ. Βενιζέλου.

Χθες, σε ιδιαίτερα ειρωνικό τόνο, από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. «μετέχει στην κυβέρνηση από τον Νοέμβριο του 2011 και όχι από τον Ιούνιο του 2012». Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζεται ότι η κυβέρνηση συνεργασίας που συνεστήθη τότε δεν θα υπήρχε «χωρίς τη συμμετοχή και τον κόπο του ΠΑΣΟΚ», ενώ τα στελέχη του κόμματος κατηγορούν τον κ. Σαμαρά ότι «η αντιμνημονιακή φάση της Ν.Δ. και η σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραίες δυνάμεις έως τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις γι’ αυτό που έγινε τελικά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου». Σε εμφανώς ειρωνικό τόνο, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης ζητούν από τον κ. Σαμαρά να «κρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν Ν.Δ.», αξιοποιώντας την κ. Γκερέκου προκειμένου, όπως αναφέρουν, «να αναδείξει το ηθικό και πολιτικό υπόβαθρο της συνεργασίας τους». Και καταλήγουν πως «κάθε μέρα που περνάει η Ν.Δ. απλώς αποδεικνύει ότι δεν κατάλαβε τίποτε από τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα χθες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας και η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ζήτησαν την ταχεία σύσταση της Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης. «Πρέπει να γίνει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και στην οποία θα πρέπει να βοηθήσουμε όπως μπορεί το κάθε κόμμα τη διαπραγμάτευση της χώρας» δήλωσε (Παραπολιτικά 90,1) χθες ο κ. Πρωτόπαπας. Ο υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, από μέρους του ΠΑΣΟΚ, άφησε ανοιχτό το κόμμα του να υπερψηφίσει μια συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους εφόσον, όπως είπε, «είναι θετική για τη χώρα». Η κ. Χριστοφιλοπούλου επισήμανε (ΣΚΑΪ) ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνδράμει με όρο να εγκαταλειφθούν οι μονομερείς ενέργειες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή